La producció del vi

Aquest curs, l’alumnat  de 1r ESO del centre ha apadrinat el Celler de Rubí i, des de la matèria de ciències de la naturalesa, hem volgut recrear la producció del vi al laboratori.

Han après, de forma pràctica, que el llevat que trobem a les neveres dels supermercats conté éssers vius que es nodreixen de sucres i, com a prova d’això,  alliberen diòxid de carboni i alcohol. El CO2 alliberat inflarà el globus de l’ampolla en què hem posat  sucres a més d’aigua i llevat; en canvi, el globus de l’ampolla on està el llevat i l’aigua sense res més no s’infla. Així han entès que la transformació del suc del raïm en vi és deguda a un ésser viu unicel·lular del regne dels fongs que s’alimenta de la fructosa i allibera diòxid de carboni i alcohol en una reacció anomenada fermentació alcohòlica.

Mª Cinta Quintero Santiago, professora de biologia del centre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>