DADES DE CONTACTE:

email: secretaria@iesmediterrania.cat / Telèfon: 640263342 (horari d’atenció de 9 a 14h)

– PROVES EXTRAORDINÀRIES SETEMBRE 1r de BATXILLERAT

– LLIBRES DE TEXT 2020-21

– CODI COMANDA IDDINK

– ACTIVITATS D’ESTIU 2020

– INFORMACIÓ PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA CURS 2020-2021

– MAPA ESCOLAR DE LA PREINSCRIPCIÓ

– PREINSCRIPCIÓ BATXILLERAT:

– PREINSCRIPCIÓ ESO:

– BUTLLETÍ INFOESCOLA DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ: té la voluntat d’informar els alumnes, les famílies i la ciutadania, en general, dels aspectes relacionats amb l’educació.

ENS EN SORTIREM (INS Mediterrània)

Benvolgut alumnat, benvolgudes famílies,

El professorat de l’Institut Mediterrània desitja acompanyar-vos a totes i tots en aquests dies de Setmana Santa.
Per aquest motiu, us fem arribar en el següent vídeo el nostre missatge de suport.


Una abraçada, ànims i força!!

Recomanacions

Benvolgudes famílies,

Avui hem enviat un comunicat a l’alumnat explicant una sèrie de recomanacions. Us demanem que, en la mesura del possible, els recordeu que vagin fent les feines de les diferents matèries que els nois i noies estant rebent aquests dies a casa, i que es van renovant i equilibrant.

El professorat de l’INS Mediterrània a través del correu i/o la plataforma d’Evamed ha establert un sistema d’enviament de tasques per tal que els alumnes no desconnectin, per tal que mantinguin l’atenció en els estudis. Tot el professorat de l’institut està disponible via correu per resoldre dubtes i mantenir un seguiment que permeti una tornada a la normalitat adequada. Mireu, si us plau, de fer un seguiment de la realització de les tasques per part dels vostres fills i filles. 

Desitgem de tot cor que totes i tots els membres de la comunitat educativa estigueu bé. El missatge del claustre de l’INS Mediterrània és unívoc: estem i estarem per ajudar-vos en aquesta etapa complicada; enyorem poder tornar i fer classes presencials amb els vostres fills/es. Hem de tenir paciència i tranquil·litat. I ajudar-nos en la mesura del que ens sigui possible.

 Ànims i força. 

 El Claustre de l’INS Mediterrània

Comunicat enviat a l’alumnat:

Benvolgut alumnat,

A part de les activitats que el professorat està enviant via  correu electrònic i/o Evamed (Moodle) et volem donar alguns consells per a aquests dies que ens hem d’estar a casa. Són petits detalls que pretenen fer-te més fàcil el dia a dia: alguns ja els fas, en d’altres a vegades no hi pensem: com més en segueixis millor et sentiràs:

 • Fes-te un horari setmanal que combini franges d’activitats físiques i mentals, lúdiques i escolars, d’un màxim de dues hores cada franja. 
 • El mòbil i l’ordinador ens mantenen connectats però també ens aïllen: regula’n el seu ús. El millor és reservar franges horàries amb mòbil o sense. I si jugues a l’ordinador o a la tauleta tàctil, no et passis, regula’n també les estones. 
 • Procura mantenir les hores d’anar a dormir i llevar-te: no vagis a dormir més tard del compte (ara durant el dia tens temps per a tot) i desperta’t a una hora raonable.
 • Esmorza, dina, berena i sopa en companyia, si pot ser. És el millor moment per compartir com estem, què farem, etc., amb els de casa.
 • El millor moment per fer les tasques escolars és al matí, després d’haver-te dutxat i esmorzat.
 • Encara que no puguis sortir de casa, vesteix-te igualment, posa’t còmode, però el pijama reserva’l per anar a dormir.
 • Queda de tant en tant amb els companys i amics per fer videotrucades regulars (pots incorporar-ho a l’horari). Si hi ha algú de qui fa dies no en saps res, envia-li un missatge, pregunta-li com està, etc. Cuidem-nos entre totes i tots.
 • Fes activitat física cada dia: és imprescindible que et mantinguis actiu. Encara que tinguis poc espai, qualsevol racó és apte per fer exercicis i estirament físic. 
 • Reserva’t una estona de lectura cada dia a l’horari. Segur que a casa tens llibres, còmics, etc., que encara no has pogut llegir.

Pel que fa a les activitats que aquests dies el professorat estan enviant per correu i/o Evamed (Moodle):

 • No vulguis fer totes les activitats de seguida; és millor fer una mica de feina cada dia (l’estona que has previst a l’horari) però ben feta, sense córrer. Com en la resta d’activitats que fas cada dia, si t’hi poses dues hores seguides, fes una pausa o canvia d’activitat fins a la següent estona d’activitats de classe.
 • És important mantenir el ritme, anar lliurant la feina i seguir els consells de millora que t’anirà fent el professorat, especialment en aquells nivells final d’etapa: 4t d’ESO i 2n de Batxillerat.
 • Som lluny però molt a prop: en cas de dubte, sigui quin sigui, escriu al docent en qüestió, o al tutor/a, o a qui consideris que et pot ajudar; segur que et respondrem!

El Claustre de l’INS Mediterrània

Informacions EAP

L’Equip d’Assessorament Psicopedagògic del Baix Maresme (EAP B-23) ha creat un document per a les famílies de l’alumnat amb necessitats educatives especials.

EAP Baix Maresme

Us recordem que us hi podeu adreçar a través del correu a8900307@xtec.cat per a qualsevol dubte o consulta que tingueu.

Tancament del centre

Benvolgudes famílies,

El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març de 2020 tots els centres educatius del país i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars.

Aquesta mesura té prevista una durada inicial de 14 dies (fins el dia 27 de març de 2020). Prestarem atenció a les instruccions del Departament de Salut i a l’evolució de la situació.

També us recordem que cal que seguiu les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus

L’exalumna Helena Gutiérrez publica el llibre “Rebelión”

La nostra exalumna Helena Gutiérrez Garreta publica la seva primera novel·la, Rebelión. Estem molt contents de tenir notícies sobre les trajectòries dels nostres exalumnes i de fer-ne partícep a tota la comunitat educativa. Moltes felicitats, Helena. La llegirem!


Visita d’en Jordi Folck


Els alumnes de 2n ESO hem tingut l’ocasió de xerrar amb l’escriptor Jordi Folck. No és la primera vegada que visita el nostre centre. Aquest cop hem llegit el seu llibre ‘Vols fer el favor d’apujar-te els pantalons?’
Ens ha agradat molt llegir aquesta novel·la sobre la moda i les relacions intergeneracionals. La xerrada amb en Jordi ha estat molt interessant i divertida.

Torneig de futbol


El passat divendres 21 de febrer, el departament d’Educació Física va organitzar un petit torneig al camp de futbol del Masnou.
Tot i que al principi va costar entrar en dinàmica de joc, els alumnes es van adaptar i motivar de seguit.
Dividits en dos nivells i 7 equips (escollits per ells mateixos) van disputar un mínim de 3-4 partidets. Els moments de pausa mentre no jugaven van servir per recuperar energies i augmentar els llaços de companyonia dels diversos grups de 1r de Batxillerat.
L’experiència va ser ben rebuda per part de totes i tots.

Viatge a Venècia (2n de Batxillerat)


Un altre any l’alumnat de 2n de Batxillerat ha participat en el viatge a Venècia que s’organitza des del centre. Tot seguit, us expliquen ells mateixos l’experiència.
“En un cert dia d’aquest darrer mes, els alumnes de 2n Batxillerat ens aixecàvem cap a les 4 de la matinada per a arribar puntuals a l’aeroport. Després d’estar mesos esperant, el dia d’anar-nos-en a Venècia havia arribat. A les 7h del mati estàvem volant i a les 9h ja havíem arribat al nostre destí. Vam esmorzar i seguidament ens vam dirigir cap a l’Acadèmia de Venècia. Allà vam poder veure per fi els Tintorettos que tant li agraden a l’Ernest. Vam fer una pausa per menjar i vam poder gaudir de la pizza i la pasta italiana. Vam anar al pont de Rialto on vam presenciar un casament, a la Piazza di San Marco on vam tornar a presenciar el mateix casament, al pont del Sospirs, al Campanile de San Giorgio, on gairebé sortim volant… Tot això en un dia! Ens vam unir encara més com a classe i va ser una experiència inoblidable.”

Elena Valero (2n de Batxillerat B)


El nostre Sant Valentí literari!

Amb motiu de la festa de Sant Valentí, el passat 14 de febrer, els alumnes de 3r d’ESO de l’optativa de francès van fer punts de llibre amb cites literàries d’autors francesos (Honoré de Balzac, Victor Hugo, Alfred de Musset, Antoine de Saint-Exupéry,…) Els alumnes van seleccionar la cita literària que més els agradava per després copiar-la i acompanyar-la d’una il·lustració. Aquí en teniu el resultat.


NOTRE SAINT-VALENTIN LITTÉRAIRE!
À l’occasion de la Saint Valentin, le 14 février, les élèves de 3ème année d’ESO de la matière de français ont réalisé des marque-pages avec des citations littéraires d’auteurs français (Honoré de Balzac, Victor Hugo, Alfred de Musset, Antoine de Saint-Exupéry,…).Les élèves ont sélectionné la citation littéraire qu’ils ont aimée la plus et l’ont ensuite copiée avec une illustration. Voici le résultat obtenu.