CERTIFICAT DEL CAMBRIDGE ENGLISH

L’INS la Bisbal   ha rebut de nou el certificat emès per Cambridge English com a centre preparador de candidats per a les titulacions de  Cambridge English Qualifications,  amb una validesa de dos anys, fins el 31/12/220. Fins ara la renovació era anual.

VISITA AL CIRC RALUY

Divendres 23 de novembre els alumnes de l aula d acollida i els alumnes de la UEC vam fer uns visita guiada per les instal.lacions del circ Raluy. Van poder experimentar amb els artistes. Aquí teniu un petit recull de fotos de la sortida.

 

RESULTAT DE LES ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR:

SECTOR PARES, MARES I TUTORS D’ALUMNES
Tot i que cal lamentar la poca participació, agrair a les 25 persones que es van acostar el passat dimarts per elegir els seus representants en el consell escolar. En aquest cas, els dos representants seran:
Nuri Artacho Cortés: 18 vots. Sofia Samí Cobos : 12 vots
Moltes felicitats a les dues!!
En aquest cas, hi va haver un empat a 12 vots entre la Sofia Samí i la amb la Maria Teresa Sánchez García-Nieto. En aquest cas, passa a formar part del consell escolar el candidat de més edat.
SECTOR PROFESSORS
També hi va haver eleccions en el sector professorat. Els representants que passen a formar part del Consell Escolar seran:
Roberto Tormo García, Benvi Dalmau Casademont, Anna Pruneda Sais, Roser Parnau Prats Llegeix més»

La Setmana de la Ciència

El passat dimecres 7 de novembre de 2018, en el marc de la vint-i-tresena edició de la Setmana de la Ciència que es celebra arreu de Catalunya, el nostre institut va organitzar una lluïda activitat conjuntament amb els Serveis Educatius del Baix Empordà. Aprofitant la circumstància que tots els alumnes de primer de batxillerat cursen l’assignatura “Ciències per al mon contemporani”, les cinc tutories d’aquest curs van assistir a una sessió del cicle “La ciència en primera persona”. A l’amfiteatre d’El Mundial van poder gaudir de les explicacions divulgatives que va oferir Josep Duran Carpintero, professor titular de Química Inorgànica de la Universitat de Girona. I no només això, sinó que van poder participar també d’algunes demostracions pràctiques que els van fer sentir ben propers a l’experimentació científica, a vegades amb resultats ben sorprenents per a tots! Aquí teniu un petit recull de fotos de la jornada.

ESPAI JOVE

Aqui trobareu totes les activitats de la zona espai jove d’aquest mes de novembre, recordeu que és un projecte adreçat a joves amb edats compreses entre 12 i 17 anys i que té com a objectiu oferir un espai d’oci i lleure on puguin gaudir del seu temps lliure. És gratuït i els participants han d’omplir una inscripció amb les seves dades i autorització parental.

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

A l’Institut hi ha canals de participació dels diferents sectors de la comunitat educativa en el seu govern i la seva gestió. El més important és el Consell Escolar, que facilita la implicació en la presa de decisions que afecten a la vida del Centre del professorat,… Llegeix més»

Impressió 3D en ceràmica

Dimarts 30, els alumnes del Cicle de Grau Mig de Terrisseria vam tenir la visita del dissenyador Manel Caro, expert en la impressió de 3D en ceràmica. Va ser molt interessant per descobrir noves aplicacions de l’argila. Ell ens parlava de “ceràmica digital”, un nou concepte que els alumnes del cicle a poc a poc  aniran descobrint. El nostre objectiu amb aquesta conferència és apropar la ceràmica a les noves tecnologies i a les necessitats del món actual, cada vegada més digitalitzat.”

 

Oferta de Treball

Residència Geriàtrica de la Bisbal, cerca auxiliar de gerontologia.

Cal estar en possessió d’alguna de les titulacions següents:

  • Títol de Tècnic/a en atenció a persones en situació de dependència, o el títol equivalent  de Tècnic/a en atenció sociosanitària.
  • Títol de Tècnic/a en cures auxiliars d’infermeria, o els títols equivalents de Tècnic auxiliar de clínica, Tècnic auxiliar de psiquiatria i Tècnic auxiliar d’infermeria.
  • Certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

Interessats: poseu-vos en contacte amb la Coordinadora d’FP de l’INS.

Premis Treball de Recerca

La Marta Cortés va ser la guanyadora el passat dijous 11 d’octubre, del primer premi Treball de Recerca organitzat per l’Ajuntament de la Bisbal amb el seu treball sobra la dona en el món de la cobla. Recordar que amb el mateix treball  ha estat la guanyadora del primer premi del concurs de treballs de recerca sobre temes musicals que convocava l’Escola Superior de Música de Catalunya. La nostra més sincera enhorabona!
Recordar que  l’Helena Surià, de batxillerat científic, ha obtingut una menció d’honor a la Universitat de Lleida, per un treball sobre el desenvolupament de la memòria en diferents edats del desenvolupament de la persona. En David Pérez, de batxillerat tecnològic, va ser escollit finalista per participar en el Congrés de Recerca d’Alumnes de Secundària que organitza la Universitat de Girona, i va exposar-hi el seu treball sobre la màquina virtual. Amb el mateix treball en David ha estat guardonat amb el premi Talent de la universitat de Girona. L’Elena Ametller, de batxillerat Humanístic, va crear una obra de teatre pròpia, que va representar aquí al Mundial, però que després ha estat escollida pel Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona per formar part del seu programa oficial.
A tots ells la nostres FELICITACIONS!!!

“Parlem d’Educació a la Bisbal d’Empordà”

Des de l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ens plau convidar-vos al cicle de conferències “Parlem d’Educació a la Bisbal d’Empordà” que es durà a terme al teatre El Mundial durant els mesos d’octubre, novembre i desembre d’enguany. Us n’adjuntem el cartell per tal que en pogueu fer difusió entre les famílies, mestres, professors i ciutadania en general.
Aquest cicle de conferències és una iniciativa de les sis AMPA‘s del municipi (de la Llar d’Infants Tren Petit, Escola Mas Clarà, Escola Joan de Margarit, Escola Empordanet, Escola Cor de Maria i Institut de La Bisbal d’Empordà) conjuntament amb l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament, i en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de La Bisbal.  AQUÍ US PODEU DESCARREGAR EL CARTELL

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS GRATUÏTES DE L’INSTITUT

Bàsquet: Activitat dirigida per un llicenciat en ciències de l’activitat física i l’esport. Els dijous de 5 a 6 a partir de l’1 d’octubre.
Triatló: El triatló  es  fa al tennis la Bisbal. Dies: dimarts i dijous Horari: 16:30 a 20:00 Inici : 1 d’octubre.
Circ: L’activitat de circ serà trimestral.  Dia i hores a concretar en funció del nombre d’alumnes apuntats.
Ballem salsa!!! A concretar  en funció del nombre d’alumnes/as interessats/ades
Interessats posar-se en contacte amb la Mònica Llach, professora d’educació física.

 

OFERTES DE TREBALL

CONCURSOS OPOSICIÓ PER PROVEIR LLOCS DE TREBALL A L’INSTITUT CATALÀ DE LA SALUT.

Al DOGC núm. 7695 de 29 d’agost de 2018, han sortit publicades les Resolucions de convocatòria del procés selectiu per proveir places bàsiques d’auxiliar administratiu/iva i de zelador/a. 
Si voleu participar-hi, inscriviu-vos abans del 18 de setembre, seguint les instruccions establertes en la normativa.

 

Ofertes de Treball

Al BOP de la província de Girona, núm. 166 de 28 d’agost de 2018, han sortit publicades les bases i la convocatòria del procés de selecció per a la creació d’una borsa de treball d’auxiliars informadors turístics a l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà.

Si voleu fer la sol·licitud, el termini de presentació acaba el dia 17 de setembre. Aquí podeu descarregar les bases de la convocatòria. 

 

INFORMACIÓ LLIBRES CURS 18-19

Aquí també podeu consultar i descarregar tota la informació sobre la venda de llibres:
Llibres Primers d’ESO  icona-pdf Llibres Segons d’ESO  icona-pdf
 Llibres Tercer d’ESO icona-pdf  Llibres Quart d’ESO icona-pdf
 Llibres Batxillerats  icona-pdf  Llibres Cicles Formatius  icona-pdf
LLISTAT DE LLIBRES PER CURSOS I PREUS  (IDDINK)      icona-pdf
CALENDARI D’ACTUACIÓ DE LA VENDA DE LLIBRES    icona-pdf

 INFORMACIÓ COMPRA DE LLIBRES 1r d’ESO, a partir del dia 9 de Juliol podreu trucar a l’institut per saber si el vostre fill ha de comprar els llibres de currículum ordinari (grups A,B,C,D,E) o currículum adaptat ( grups F,G).

Som notícia a TVCOSTABRAVA

Surt del forn la primera promoció d’alumnes del cicle de grau mitjà de Terrissa

La primera promoció d’alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de terrisseria ja s’ha graduat a la Bisbal d’Empordà. han estat dos anys fent aquest cicle que té una part teòrica que es desenvolupa a l’institut i on aprenen història de l’art, noves tecnologies o formació laboral entre altres assignatures i el que fa més interessant que és la part pràctica en el taller del Museu Terracotta i les pràctiques laborals als tallers de ceramistes de la Bisbal. Són 5 els alumnes que s’han graduat i 9 els que han acabat el primer curs i que per tant el mes de setembre seguiran amb segon…Si voleu llegir la notícia sencera fes clic aquí

CALENDARI I DOCUMENTACIÓ DE MATRÍCULA CURS 18-19

CALENDARI DE MATRICULACIÓ:
1ESO:   21 al 27 de juny
2ESO, 3ESO i 4ESO:   25 al 29 de juny
1BAT, 2BAT:    4 a l’11 de juliol
1CFGM, 2CFGM:   4 a l’11 de juliol

DOCUMENTACIÓ QUE CAL PORTAR:
1ESO:
Comprovant de pagament   i els alumnes que demanin transport escolar han de passar per Secretaria i omplir la sol·licitud corresponent.
2ESO, 3ESO, 4ESO: Full actualització de dades i comprovant de pagament  .   BAT : El full adjunt   i comprovant de pagament.     CFGM: El full adjunt  i comprovant de pagament.

Horari de Secretaria: de 9.00h a 14:00h

TEATRE DE CIÈNCIES SOCIALS

El dia 13 i 14 de juny els alumnes de 3 ESO han fet les obres de teatre de socials dedicades a la Història de l’Època Moderna, a les quals hem dedicat el tercer trimestre. Els alumnes realitzen tot el procés, des del guió a la representació. Cada grup prepara una època, així doncs 3A el Renaixement, 3B el Barroc, 3C Espanya i Catalunya sota els Àustries i ·3D Els descobriments geogràfics del s. XV.

DELF SCOLAIRE

Estem d’enhorabona: tots els alumnes del nostre institut que es van presentar a les proves de francès del DELF SCOLAIRE les han superat amb èxit. De mica en mica, el nombre de candidats augmenta,  la qual cosa ens permet realitzar l’expressió oral en el nostre centre, i que només hagin de desplaçar-se a Castell d’Aro per a les proves col.lectives. Aquest any erem 24 alumnes, 6 del nivell B1 i 18 del nivell A2.   Félicitations à tous!!!

Trobada de Cooperatives

El dia 22 de maig es va fer una trobada de les 24 cooperatives gironines que formen part del projecte EMPRENGI. L’acte  es va iniciar al Teatre Municipal de Girona amb una xerrada sobre una cooperativa especialitzada en oferir diferents serveis als seus clients, CookinGirona. Ens van explicar com funcionaven. Llegeix més»

Campions de Catalunya

Alguns alumnes de 3r i de 4t d’ESO de l’Institut es van proclamar ahir CAMPIONS de Catalunya a Cassa`després de guanyar a les semifinals el CB Valls per 103 a 49 i a la final al Sant Pere de Terrassa per 52 a 74. MOLTES FELICITATS!!

Talent-Art 2018

L’alumne David Pedragosa, de 1er de CFGM Terrisseria de l’ Institut La Bisbal ha guanyat una Menció Especial  en el projecte d’emprenedoria artística Talent-Art 2018 amb la seva proposta “Roca”. És un concurs coordinat pel Departament d’Ensenyament i l’empresa Ceràmiques Marcó que es basa en… Llegeix més»

FESTA MAJOR DE BISBAL D’EMPORDÀ. CARTELLS GUANYADORS.

Els alumnes de 2n de Batxillerat de la modalitat d’Arts han participat en el concurs de cartells de la Festa Major de la Bisbal d’Empordà. Els representans de l’ Ajuntament, Maria Roure i Elena Aguilera junt amb els professors responsables de la tasca, Anna Canals i Marta Alsina han fet lliurement dels premis el dimecres 16 de maig,
Mar Caulas ha obtingut  el primer premi i Oriol Vidal el segon. Felicitem als guanyadors i també a tots els participants. Aquí podeu veure els cartells guanyadors.

BIG BELL TEST

El curs passat, alumnes del nostre institut és van afegir als més de 100.000 estudiants d’arreu del món que van participar per internet en un videojoc per col·laborar en una investigació anomenada The Big Bell Test. Les dades que van enviar van servir per a realitzar 13 experiments en laboratoris d’11 països, coordinats des de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), a Castelldefels.
Després de mesos de minuciosos anàlisis, el científics van publicar la setmana passada el resultats definitius a la revista Nature. La conclusió: la teoria que defenia Einstein, el realisme local, no serveix per a explicar el comportament de la matèria a nivell quàntic. Sembla que el temps i els diversos experiments que es van fent, donen la raó a Bohr.
El diari Ara es va fer ressò d’aquesta notícia en un article on hi sortia mencionat el nostre Institut com a un dels 200 centres educatius de Catalunya que van participar en l’experiment.
Aquí podeu veure l’article del diari ARA.   Vídeo de l’experiència.

PET i FIRST curs 18/19

Benvolguts alumnes i famílies, ja ens estem preparant per al curs que ve. Ara és el moment  d’apuntar-vos a les classes d’anglès que s’ofereixen a l’institut per preparar el PET o el FIRST. Aquí us podeu descarregar la carta a les famílies i el full d’inscripció:

 

Fòrum de Treballs de Recerca del baix Empordà – 2018 a Torroella

Dijous dia 12 d’abril es celebrava la vuitena edició del Fòrum Comarcal de Treballs de Recerca de Batxillerat.  Us deixem amb el vídeo i l’àlbum de fotografies de l’acte. Un alumne de cada un dels 11 centres de la comarca que cursen Batxillerat varen presentar brillantment el seu Treball de Recerca, davant el públic format per alumnes de 1r de Batxillerat, professorat, familiars i autoritats.

 

Fem Matemàtiques 2018 a l’INS LA BISBAL!

El dissabte 14 d’abril vam celebrar la fase provincial del concurs “Fem Matemàtiques” a la Bisbal. Va anar tot molt bé, malgrat la pluja, i gràcies a tots els col·laboradors i voluntaris. La junta d’ADEMGI m’ha encarregat que doni les gràcies per la bona acollida del nostre institut i les facilitats que ens van donar amb tot, i també a la gent dels museus de la Bisbal, el Terracotta i l’exposició itenerant del MMACA, al castell de la Bisbal.

Us deixem amb un petit recull de fotos de la jornada.

Intercanvi de Tercer d’ESO

Last week, some 3rd graders had the chance to participate in a student exchange programme with a high school in Gieβen, Germany. They experienced and lived for few days in a different country with different customs and traditions. Both the school and the German families gave them the warmest welcome and made them feel like at home! It was surely an experience they will always remember!

XIV CERTAMEN NACIONAL  INFANTIL I JUVENIL DE LECTURA EN VEU ALTA

El passat dimecres 11 d’abril alguns alumnes de 2n d’ESO varen participar en el XIV Certamen de Lectura en Veu Alta.El Certamen de Quarts de Final (fase comarcal) es va realitzar al Teatre Municipal de Palafrugell i hi varen participar moltes escoles i instituts del Baix Empordà, entre ells l’Institut La Bisbal. Aquí teniu el reportatge que va fer TV Costa Brava i les fotos de l’organització. El nostre institut va inscriure’s en la categoria de Corsaris (1r cicle d’ESO)  i els fragments de lectura seleccionats pertanyien a la novel·la Adam i Thomas  d’Aharon Appelfed. Llegeix més»

VIII Trobada d’Alumnes de Llatí de 4t d’ESO

Els alumnes que fan l’optativa de llatí a 4t d’ESO van acudir a la VIII Trobada d’alumnes de llatí, que va reunir a 630 alumnes a Caldes de Malavella. Van poder gaudir d’una obra de teatre i de diversos tallers d’activitats romanes, com ara escriptura llatina, màgia i oracles, vestimenta o jocs romans.

EXPOJOVE

El nostre centre també ha participat de l’onze al catorze d’abril en el saló de Formació, Ocupació i Emprenedoria de les comarques gironines. L’ExpoJove és l’escenari per excel·lència de la formació i l’ocupació juvenil de Girona i persegueix un objectiu únic i fonamental: orientar als joves en la presa de decisions de cara a la seva formació i al seu futur laboral. Això no treu que el saló també estigui enfocat a pares i professionals de l’educació que vulguin venir a actualitzar-se en temes d’ensenyament, sortides professionals i xarxes socials.

Inauguració de l’Exposició del Museu de les Matemàtiques

Des del 12 d’abril i fins el 9 de juny: el Museu de Matemàtiques de Catalunya, (MMACA) desembarca a la Bisbal per instal·lar-hi la seva exposició itinerant. I és que, des del 2006 que el MMACA treballa per apropar les matemàtiques a les persones i a la realitat, mostrant els seus aspectes lúdics, estètics i sorprenents. Tot partint de la idea que l’experimentació personal és el millor mitjà per plantejar-se preguntes, obtenir respostes i arribar a la comprensió dels conceptes. Llegeix més»

VISITA A L’ESPAI TÒNIC

Els alumnes de 1r i de 2n de Batxillerat de la modalitat d’Arts han visitat l’Espai Tònic , un espai d’investigació, creació i difusió artística ubicat a La Bisbal d’Empordà. Durant la visita els  alumnes han pogut gaudir de les explicacions dels responsables de l’espai, Olga Solà, Guillermo Basagoiti i Oriol Terrats. i parlar animadament amb els artistes que actualment exposen, Javier Garcés i Anna Buxaderas.
http://espai.tonic.cat/

Proves cangur 2018

Recull de fotos de les proves cangur celebrades el passat dijous15 de març. Van participar els alumnes d’ESO, i també de forma voluntària els alumnes del postobligatori.

Intercanvi de Tercer d’ESO

Des del curs 2006, realitzem un intercanvi entre alumnes de 3r i estudiants de l’estranger, organitzat pel departament de llengües estrangeres de l’institut. Us deixem amb un petit recull de fotos de l’intercanvi de tercer d’ESO d’aquest curs 17-18.

Visita al Saló de l’Ensenyament i al MNAC:

Visita dels alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat al saló de l’ensenyament el passat dimecres 14. A la tarda els alumnes del batxillerat artístic van poder visitar també el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Fira Internacional d’Empreses Simulades

El passat dimecres 14 de març els alumnes del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa van poder assistir a la Fira Internacional d’Empreses Simulades a Barcelona per tal de dur a terme operacions de compres i vendes amb altres empreses. CONTINUEM APRENENT TREBALLANT JUNTS!

RECOLLIDA DE MATERIAL PER L’ONG Projecte Xevi.

Aquest any, un grup de nois i noies d’entre 17 i 18 anys de l’Agrupament Escolta i Guia les Gavarres i alumnes de l’INS LA BISBAL ( Marçal Artigas, Núria Vilarroya, Nina Torrelles, Anna Bagué i l’ Afra Estanyol ) han iniciat un projecte de voluntariat amb L’ONG Projecte Xevi.
Per Setmana Santa volen rehabilitar la maternitat del poble d’Ossouye, Senegal. En aquesta institució es cuiden nens i nenes d’edats primerenques que a casa seva no se’n poden fer càrrec. La falta de recursos dificulta el bon estat de les instal·lacions i el benestar de les nenes i els nens.
Per aconseguir l’èxit d’aquest propòsit necessitem la vostra ajuda!
Responent a les necessitats del poble d’Ossouye, volem fer una recollida de bolquers i compreses per portar-los allà. Per això us demanem que durant la setmana, porteu bolquers i compreses de tots els tipus a l’institut i els deixeu a les caixes que trobareu a l’entrada.
Moltes gràcies!
Trucs de l’AEiG les Gavarres

Tibet en bici

Si voleu a Palafrugell aquest divendres fan un interessant audiovisual i segur que coneixeu a un dels protagonistes: 🙂
Divendres 16 de març. Audiovisual ‘El sostre del món: el Tibet oriental amb bicicleta’, a càrrec de Gerard Castellà,Miquel Femenia, Ramon Palacio i Antoni Tarragón. A les 20:00h a la sala petita del Teatre Municipal de Palafrugell. Entrada gratuïta.

Jornada de portes Obertes, primers d’ESO

Dijous 5 d’abril, jornada de portes obertes a les famílies dels alumnes que faran primer d’ESO: 15:30 visita alumnes, 20:00 presentació a les famílies. Les jornades de portes obertes de batxillerat i cicles es farà al mes de maig.

Preinscripció Selectivitat

Ja teniu la guia informativa on trobareu totes les instruccions que necessiteu els alumnes per fer la preinscripció a la Selectivitat.
Últim dia per fer el tràmit: 20 de març!!!

 

Consell de Delegats

Avui DIVENDRES 9, després de diferents aplaçaments, tenim el segon consell de Delegats, a l’hora del pati a l’aula Q1.

5a edició del Saló de la Formació, l’Ocupació i l’Empresa, a La Bisbal d’Empordà

Els passats dies 1 i 2 de març ,es va celebrar el Saló de la Formació, l’Ocupació i l’Empresa a la Bisbal. Els Cicles Formatius de l’Institut de la Bisbal van ser-hi presents en dos estands on donaven a conèixer aquests cicles: CFGM GESTIÓ ADMINISTRATIVA, CFGM ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA, CFGM TERRISSERIA I CFGS INTEGRACIÓ SOCIAL.  Aquí teniu un petit recull de fotos.
L’objectiu del Saló és dinamitzar i donar una sortida adequada a les necessitats de cobertura de llocs de treball; aprofundir en el reciclatge i adaptació professional, i agilitzar i optimitzar el contacte entre empresariat, persones candidates i institucions. Llegeix més»

Olimpiada de Geologia

El passat divendres 23 de febrer, l’Aina Tauler, l’Anna Llauradó i la Cielo Roca de 1r de Batxillerat van participar a la fase territorial de Catalunya de les 9es Olimpíades de Geologia, que van tenir lloc a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona. La prova va incloure una part individual, que va constar de 50 preguntes tipus test i una prova en grup teòrico-pràctica d’identificació de minerals, roques i fòssils i la interpretació de mapes i talls geològics.

Promoció d’activitats esportives

Des del departament d’educació física i amb la col·laboració del Club de Tennis la Bisbal d’Empordà es farà la setmana del duatló i triatló.
Des del 5 al 9 de març, es promocionaran aquestes activitats esportives pels alumnes de 1r i 2n d’ESO, dedicant una hora d’educació física a la seva pràctica. Llegeix més»

Sortida a Quart: Cicle de Terrisseria

El dilluns 5 de Febrer els alumnes de Terrisseria van anar a Quart a la presentació del “Projecte Talent -Art” organitzat pel Departament d’Ensenyament i Ceràmiques Marcó. Es tracta d’un projecte d’emprenedoria basat en la creació i elaboració d’un producte mitjançant el desenvolupament de les seves capacitats creatives, Llegeix més»

Acte de lliurament DELF Scolaire 17/18

El dimecres 7 de febrer es va fer a Sant Gregori el lliurament dels diplomes Delf (Diplôme d’ Études en Langue Française), del nivell A2, de la convocatòria del 2017. A l’acte hi van assistir la professora (la Teresa Villoslada) i 3 alumnes, en representació dels 20 que es varen presentar a les proves el curs passat i les varen superar satisfactòriament. Llegeix més»

NAMIBIA

A few days ago a girl named Nonna visited us for the first time in the English class. She is our Language Assistant; she is from Namibia, a country in southwestern Africa. Nonna is a girl who likes to travel a lot, she has visited many countries. Right now, she is here, in Catalonia, because she is studying a master’s degree in Girona. Llegeix més»

Subvencions AMPA

Tots els alumnes socis de l’AMPA, aquest trimestre, tenen subvencionades les següents sortides extraescolars:

2 ESO – Teatre al Mundial
4 ESO – Sortida al Saló de l’ensenyament
2 Batxillerat –     Jornades de portes obertes a Girona

  • Participació en un taller d’arts escèniques

Cicle administratiu – Sortida a Girona (a l’òrgan d’Administració Autonòmica)

“Fem una mandala per la Pau i la NO Violència”

Agraïments i felicitacions:

Els alumnes de 1r curs del CFGS d’Integració Social, dins del mòdul d’Habilitats Socials i del mòdul de Metodologia de la Intervenció Social Comunitària, han fet una implementació tot dinamitzant un grup de joves d’un institut de secundària, en aquest cas el seu, juntament amb el suport dels alumnes de 2n. Llegeix més»

Sortida Quarts d’ESO:

Dimarts 23 de gener, els alumnes de quart d’ESO, van fer una visita guiada a la Sagrada Família i al refugi antiaeri del Barri de Gràcia.

Mandala Gegant!!!

Dimarts dia 30 gener es celebra el dia de la Pau i la No violència. Des del cicle d’Integració Social (alumnes de 1r curs) organitzaran un mandala gegant al pavelló, on hi participaran tots els alumnes de l’institut.

Vídeo Lyon

Us presentem un vídeo molt creatiu sobre el viatge que els alumnes de Batxillerat de la modalitat d’Arts Plàstiques han realitzat a Lió per anar a visitar La Bienal d’art Contemporani a Lió.

30 alumnes de l’institut participen al projecte Apadrinar un avi  de Càritas La Bisbal

Un any més alumnes del nostre Institut participen al projecte Apadrinar un avi de Càritas.
El projecte posa en relació joves estudiants i persones grans que viuen en centres residencials, fomentant la relació intergeneracional a través de les visites dels joves al centre. En total a La Bisbal hi participen 32 joves que faran visites setmanals a les persones grans de la Residència Geriàtrica Municipal Zoilo Feliu fins a final de curs.

Podeu trobar més informació del projecte al següent enllaç:http://www.caritasgirona.cat/CA/1734/programa-gent-gran.html

DEFENSA PERSONAL

L’extraescolar de defensa personal començarà el 18 de gener i es farà els dilluns de 16:00 a 17:30.
Els alumnes interessats ho han de comunicar a la Mònica.

Marató de TV3 al Club Tennis La Bisbal: dijous 14

El mateix dijous 14, durant tota la tarda a partir de les 18h hi haurà un seguit d’activitats vinculades directament a un altre treball de recerca de batxillerat, en aquest cas el de la Marta Comas. Està relacionat amb l’activitat física, i fa tot un seguit de propostes que van des de l’Spinning fins al triatló, acabant al vespre amb una xocolatada. Tot plegat tindrà lloc al Club de Tennis Bisbal, i es demana una inscripció de 5 € que es destinaran a la Marató de TV3. Trobareu cartells a l’institut amb els horaris de cada activitat, de manera que si entre avaluacions us queda un buit, ja teniu una magnífica proposta per omplir-lo! (o bé acabar directament amb la xocolatada…)

Actuació teatral, dijous 14:

El proper dijous 14 de desembre, a dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc al teatre El Mundial una actuació teatral que és el resultat del treball de recerca de l’alumna Elena Ametller. No cal dir que li anirà molt bé comptar amb una mica de públic!!!

Drets Humans:

Cada 10 de desembre es commemora el dia en què, en 1948, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans. Per aquest motiu els alumnes de segon de TIS han realitzat un vídeo per a sensibilitzar sobre què va significar aquesta declaració i quins són els drets de tots els éssers humans. A nosaltres ens pertoca seguir defensant-los.​ Teniu el vídeo al web.

1a JORNADA D’INTERCANVI INTERCICLES.

“I TU QUÈ FAS?”
El dia 5 de desembre els alumnes i les alumnes dels cicles van visitar tots el tallers de les diferents famílies professionals: CFGM GAD, CFGM APSD, CFGM TERR, CFGS IS, cicles què actualment es cursen en el nostre centre; observant i experimentant  les diferents propostes demostratives de allò que identifica cada cicle.
L’experiència ha estat tot un èxit, han pogut tastar un xic el que fan els companys d’altres cicles. Felicitats a TOTS i TOTES  pel vostre comportament.
Recull de fotos de la jornada a la web del centre.
. Aquí pots descarregar el cartell de la Jornada.

Projecte Rossinyol:

Torna a arrencar el projecte Rossinyol!! Divendres 24 a la tarda a les escoles velles es va fer el tret de sortida amb l’acte d’inauguració entre els mentors, alumnes de la Universitat de Girona i els mentorats, alumnes d’origen estranger dels diferents centres d’ensenyament bisbalencs. Aquesta xarxa innovadora té com objectiu aportar un suplement als esforços de les entitats i administracions que treballaven per l’atenció a la ciutadania nouvinguda i la cohesió social.  Els dos alumnes que hi participen del nostre centre són: la Nassima Outouil de 2on E i i en Lamin Krubally de 2on F.

25 de novembre: dia del No a la Violència de gènere

Els alumnes de 1r curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social  han realitzat unes jornades de reflexió als alumnes de 3r d’ESO per tal de sensibilitzar, informar i obrir consciències fent enfàsi en la violència de gènere. En aquestes dinàmiques de grup han  treballat amb diferents propostes:  les lletres d’una cançó, visionament dels vídeos d’aquestes cançons, construcció d’un iceberg amb les idees, debat a través de diferents qüestions…

REVISTA 3r ESO – BLOGS

Ja tenim els links de la tasca de revista de l’optativa de 3r d’ESO, són blogs que encara estan en construcció i revisió. Comencem per l’esport:
NBA News
http://noticiesnnbbaa.blogspot.com.es/
Aficionats/des al bàsquet
http://85basquet.blogspot.com.es/
Podeu contestar l’enquesta que hi trobareu
Fútbol català 1a i Bisbalenc
https://futbolcat1abisbalenc.blogspot.com.es/
Seguim per temes de cultura i viatges
Cultura… Llegeix més»

Halloween (Departament d’idiomes):

This year the 2nd ESO students have had the opportunity to explore the origins of the ancient festivity of Halloween, which dates back to 2000 years ago. For the first time in La Bisbal, they have been able to participate in the first Spooky Halloween Contest, Llegeix més»

Marxa Solidària de Casavells

Èxit de participació a la marxa solidària de Casavells del diumenge 29 d’octubre, organitzada per en David Bahi dins del marc del seu treball de Recerca de Batxillerat.  Unes 600 persones van gaudir d’una fantàstica organització i d’un temps que també va acompanyar. Felicitats David!!! Us deixem amb el vídeo.

Recull de fotos de la sortida de tutories:

Ja teniu un petit recull de fotos de les diferents sortides de tutoria que vam fer aquest divendres. Primers i Segons d’ESO a Corça, Tercers a l’Ermita de Sant Joan de Salelles, Quarts d’ESO a l’Ermita de l’Esperança, Batxillerats a la carbonera i els cicles formatius a la rajoleria.