Galetes de Nadal alemanyes

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Ingredients:

  • 150 g mantega
  • 175 g sucre
  • 100 ml d’aigua
  • 1 culleradeta de gingebre en pols
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1 culleradeta de clau molinat
  • 2 culleradetes de cardamom molinat
  • ½ culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 450 g de farina
  • 70 g de mel

Elaboració:

Es barreja la mantega, el sucre i la mel fins que quedi com una pasta. Podeu fer servir un minipimer o thermomix, si cal.

Després hi  afegim l’aigua, les espècies, el bicarbonat i la farina poc a poquet fins a aconseguir una massa homogènia i llisa. Formem una bola amb la massa i l’emboliquem amb film transparent. Deixem reposar la bola unes hores dins el frigorífic, i si no tenim pressa, li deixem tota la nit.

Traiem la massa i la posem damunt de paper d’estrassa, l’estirem amb un curró i li donem un gruix de 2-3 mm.

Per treballar la massa, posem  una mica de farina damunt la superfície on treballem i cobrim amb film transparent perquè no se’ns enganxi. Aquesta massa és una mica difícil de treballar, i això ens ajudarà a manipular-la.

Tallem les galetes en les formes escollides i les col·loquem damunt paper d’estrassa a la plata del forn.

Preescalfem el forn a 200º, i les hi deixem de 5 a 10 minuts (segons ens agradin més dauradetes). Les traiem i les deixem refredar.

I ja es poden menjar. Bon profit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>