Taller sobre videojocs

Els alumnes de 1r i 2n de batxillerat tecnològic han assistit a un taller sobre videojocs fet per un exalumne del centre, l’Eduard Arnau, i en David García. Tots dos s’han format a l’ENTI UB (Escola de Noves Tecnologies Interactives, associada a la Universitat de Barcelona). Han dissenyat un ninot amb Piskel app, i amb Construct3 – Make Games l’han fet ser el protagonista del joc.

Visita TV3 amb 3r d’ESO

El 17 de desembre, amb els alumnes de 3r d’ESO, vam visitar les instal•lacions deTV3 a Sant Joan Despí. Vam sortir a les 8 del matí i en arribar ens vam distribuir en dos grups: mentre un començava la visita, l’altre es quedava en un parc proper esmorzant i realitzant un treball sobre els mitjans de comunicació. Després s’intercanviaven les activitats.
La visita consistia en un passeig per les instal•lacions de TV3 dirigit per una hostessa que anava donant les explicacions. Els alumnes van poder veure alguns dels platós on es roden els programes de més audiència com el Telenotícies o on es va enregistrar el programa de La Marató. També ens van explicar les tècniques del croma en la realització de seccions com la del Temps.
Vam poder visitar les sales de control dels programes i una unitat mòbil que utilitzen per als desplaçaments, quan els periodistes han de cobrir un esdeveniment en directe, o per als partits de futbol.
Al magatzem dels decorats algunes alumnes van descobrir, amb sorpresa (més petit del que recordaven) i emoció, els decorats d’algun dels programes que miraven quan eren una mica més petites.
També vam passar per la zona del vestuari , el maquillatge, l’attrezzo (objectes que complementen el rodatge).
En general va ser una sortida que va agradar als alumnes perquè van veure la televisió per dins, alguns aspectes tècnics i pràctics de programes que havien vist des de casa. Van trobar a faltar, això sí, veure alguns dels famosos que tenien l’esperança de trobar.

Nadal a l’institut amb els alumnes de primària

Un any més per celebrar que s’acosten les festes, hem convidat els alumnes de les escoles Abat Oliba i El Despujol, a celebrar el Nadal amb nosaltres. Els alumnes de 1r d’ESO han preparat, amb els seus professors, unes cançons nadalenques i uns poemes en diversos idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany. La coral de l’institut i el grup d’alumnes de 4t d’ESO han donat ritme a la celebració i per acabar els alumnes de 1r d’ESO han obsequiat als alumnes de 6è amb una petita peça del pessebre.

Com hem fet el pessebre

Els alumnes de 1r d’ESO, a l’assignatura de tecnologia i com a exemple del procés tecnològic, han fet el pessebre de l’institut.

La nostra necessitat era que no teníem pessebre de cara a les festes de Nadal. Per solucionar aquesta necessitat n’hem fet un.

Les figures de pessebre havien de complir unes condicions: que totes les figures fossin diferents, d’un pam d’alçada, de fang i esmaltades.

S’han repartit tots els personatges del pessebre per parelles, de manera que cada parella fes una figura.


L’energia en cinema 3D al Sucre de Vic

Els alumnes de 2n d’ESO han gaudit d’una experiència única tot fent aquesta activitat. Se’ls ha presentat els conceptes més rellevants i representatius relatius a les fonts d’energia: com es genera i les conseqüències de consumir-la. També com poden evitar alguns dels seus efectes negatius amb petits gestos.
Han vist què són els combustibles fòssils, l’energia hidràulica, la solar, l’eòlica, la nuclear, les piles de combustible o l’efecte hivernacle, entre d’altres, tot presentat a partir d’una història d’amor entre dos joves estudiants d’un institut com el nostre.

mde

Esmorzar solidari amb la Marató de TV3

Els alumnes de tercer d’ESO us volem donar les gràcies per haver col·laborat en l’esmorzar solidari amb la Marató de TV3 del passat dimecres 12 de desembre. Gràcies a la col·laboració de tots hem recaptat 345,39 euros. Juntament amb nosaltres han col·laborat els alumnes del centre, el professorat, el personal no docent, l’AMPA, Bon Preu-Esclat i el forn de pa Vall-lamora.

Els alumnes de 3r d’ESO a la matèria de Cultura i Valors han iniciat el treball col·laboratiu amb la Marató de TV3. Per grups han dissenyat el cartell publicitari de la jornada del dia 12 de desembre.

Cartell guanyador
Autors del cartell guanyador