Com hem fet el pessebre

Els alumnes de 1r d’ESO, a l’assignatura de tecnologia i com a exemple del procés tecnològic, han fet el pessebre de l’institut.

La nostra necessitat era que no teníem pessebre de cara a les festes de Nadal. Per solucionar aquesta necessitat n’hem fet un.

Les figures de pessebre havien de complir unes condicions: que totes les figures fossin diferents, d’un pam d’alçada, de fang i esmaltades.

S’han repartit tots els personatges del pessebre per parelles, de manera que cada parella fes una figura.

Visita al Centre de Restauració dels Béns Mobles de Catalunya

El dia 11 de desembre, l’alumnat de 2n A de batxillerat va visitar el Centre de Restauració dels Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) a St. Cugat del Vallès. Una de les restauradores de l’equip els va explicar alguns dels processos que s’utilitzen per tal de recuperar béns del nostre patrimoni que es troben en mal estat de conservació. L’alumnat va poder veure també com equips multidisciplinars treballaven in situ en la restauració de peces d’alt valor artístic.

Xerrada de Física quàntica

Avui, dia 28 de novembre, els alumnes de Física i química de 4t d’ESO hem assistit a una xerrada de la Universitat de Vic on la Dr. Sònia Fernández-Vidal ens ha parlat d’alguns conceptes relacionats amb Física quàntica que apareixen al seu últim llibre.
Només arribar ens hem fet una fotografia de grup amb ella, i, en acabar l’acte hem pogut parlar una mica amb ella.

Mariona Colom
4t ESO A

Consistori Infantil de Les Masies de Voltregà

Donem la beninguda al nou Consistori Infantil de Les Masies de Voltregà. El nostre representant D.Espinosa de 1r d’ESO en forma part  juntament amb alumnes de cinquè i sisè de primària de Les Masies de Voltregà . L’alcalde els ha proposat seguir treballant en temes de civisme.

Projecte hàbitat, coneixement de l’entorn

Els alumnes i les professores de l’optativa de ciències naturals de 1r d’ESO vàrem fer la primera sortida del Projecte Hàbitat. En aquest projecte impulsem l’aprenentatge col·laboratiu basat en l’experimentació. Treballem competències de la dimensió de medi ambient, com explicar les interrelacions entre elements de l’espai geogràfic per gestionar les activitats humanes amb criteris de sostenibilitat; de l’àmbit digital, com utilitzar diferents dispositius digitals, i també competències de l’àmbit personal i social, com participar a l’entorn de manera reflexiva i responsable.

Sortida a les Coves del Toll

El dimecres 7 de novembre, en plena tardor, l’alumnat de primer d’ESO va fer una sortida a les Coves del Toll de Moià per participar en un taller d’arqueologia i passar unes hores en un autèntic jaciment prehistòric. L’activitat va servir per acabar d’arrodonir els coneixements sobre les societats primitives i el seu entorn.

Sortida matemàtica

Per segon any consecutiu els alumnes de 2n d’ESO han participat a la gimcana matemàtica pujant caminant a Sta. Perpètua. Un dia molt complet! Els alumnes de 1r de batxillerat científic ens han acompanyat i han fet els controls de les proves. Gràcies a tots!