Ingredients:
- 150 g mantega
- 175 g sucre
- 100 ml d’aigua
- 1 culleradeta de gingebre en pols
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 culleradeta de clau molinat
- 2 culleradetes de cardamom molinat
- ½ culleradeta de bicarbonat sòdic
- 450 g de farina
- 70 g de mel
Elaboració:
Es barreja la mantega, el sucre i la mel fins que quedi com una pasta. Podeu fer servir un minipimer o thermomix, si cal.
Després hi afegim l’aigua, les espècies, el bicarbonat i la farina poc a poquet fins a aconseguir una massa homogènia i llisa. Formem una bola amb la massa i l’emboliquem amb film transparent. Deixem reposar la bola unes hores dins el frigorífic, i si no tenim pressa, li deixem tota la nit.
Traiem la massa i la posem damunt de paper d’estrassa, l’estirem amb un curró i li donem un gruix de 2-3 mm.
Per treballar la massa, posem una mica de farina damunt la superfície on treballem i cobrim amb film transparent perquè no se’ns enganxi. Aquesta massa és una mica difícil de treballar, i això ens ajudarà a manipular-la.
Tallem les galetes en les formes escollides i les col·loquem damunt paper d’estrassa a la plata del forn.
Preescalfem el forn a 200º, i les hi deixem de 5 a 10 minuts (segons ens agradin més dauradetes). Les traiem i les deixem refredar.
I ja es poden menjar. Bon profit!