Treballs de recerca premiats en plena pandèmia 2020

Malgrat l’excepcionalitat  d’ un any difícil,  que recordarem per les condicions tant  adverses que estem vivint. També  hem de  tenir  present  i fer memòria de les coses bones.  Reconèixer i agrair  la tasca silenciosa  de moltes persones que han treballat per tal de seguir avançant malgrat els obstacles. Els resultats del premis de treballs de recerca de l’alumnat del nostre centre ha estat molt positiu. Cal  visibilitzar  tant els seus esforços  com els seus èxits.  Sense actes públics però amb les convocatòries resoltes  comprovem la bona collita. Vet aquí la menció cronològica de persones guardonades en plena pandèmia i la nostra més sincera enhorabona.

 – PREMIATS  EN LA 38ena EDICIÓ DEL  PREMI RECERCA JOVE  
Definitivament no  es va  celebrar la gala de lliurament dels Premis de Recerca Jove 2019 per  la pandèmia en la seva primera onada . No obstant,   la nostra satisfacció i felicitació  a la nostra exalumna Ania Izquierdo Llisó per rebre el  PRJ  en l’àmbit de  Tecnologies de la Informació i Comunicació  amb el treball  Reconeixement Facial  tutoritzat per  Oscar Castell  Marcos . El seu  projecte havia creat una aplicació informàtica que permet, utilitzant la intel·ligència artificial entre altres mètodes, confeccionar una base de dades de rostres perquè, posteriorment, l’aplicació sigui capaç de reconèixer-los en imatges, vídeos i també en temps real. A més, l’aplicació detecta els marcadors biomètrics més importants d’un rostre humà. Programada en llenguatge Python i utilitzant diferents llibreries virtuals com són: OpenCV, dlib i Wxpython. La dotació econòmica de 750 euros a 78 joves de tota Catalunya  és un incentiu però, en realitat l’ important és el prestigi i el  reconeixement al gust per treballar acuradament i aquesta excel.lència en  la indagació serà una característica que acompanya l’ esperit de científica a Ania en el seu recorregut universitari  a  la URV de Tarragona.
D’altra banda, també hem estat guardonats  amb el Premi Reginó al centre. Som un dels 11 centres que a Catalunya han rebut  la dotació de  2500 euros  en adquisició de llibres i equipament científic docent. El premi  reconeix  el nostre interès per la recerca i, en relació amb les dones, la indagació i valoració de la seva aportació a la societat, ja que el nostre centre vetlla per l’equitat  i la coeducació.
  – PREMIADES AL PREMI GERARD VERGÉS DEL CAMPUS TERRES DE L’EBRE  2020
La nostra ex-alumna Alba Murcia Navarro    amb el seu treball Desitjos de llibertat. Anna Frank i un viatge a Amsterdam tutoritzat perAraceli Aguiló  Marquès ser guardonada amb el  premi  General de  la categoria  d’humanitats  rebent   un ordinador portàtil,  un val/xec de 300 € per al centre de secundària on s’ha dut a terme el treball, per a l’adquisició de material didàctic i/o bibliogràfic  i un ajut de  1.500 €. per l’import dels crèdits matriculats a la  URV.
La recerca mostra la verdadera cara del nazisme,  aquell infern  als camps de concentració i extermini. L’objectiu principal és fer saber aquella tragèdia explicant la història d’Anna Frank per ser conscient del passat i de les tragèdies que hem d’evitar que es repeteixin.Qui era Anna ? La seva història i un viatge a Amsterdam permeten el recorregut vivencial  de les sensacions i reflexions tan suau com les ales d’un àngel que necessita escapar d’un cel en flames, aquell cel o cúpula que a vegades t’asfixiava les ganes de volar i l’esperança de sobreviure. Són desitjos de llibertat  tancats en un diari de tapes vermelles que palpiten la seva essència: els rínxols que sospiren esperança.
En la modalitat de Premis específics del Premi Gerard Vergés van guardonar  a  l’ex-alumna Maria Tomas Miranda   amb la recerca  Educar la ment o educar el cor? tutoritzat per Ana Mª Juan Albiol . El premi és un ajut de 1.000 €   en la matrícula del primer curs  d’alguna de les titulacions oficials ofertes al campus Terres de l’Ebre la URV L’objectiu d’aquest treball és destacar la importància de l’educació emocional i comprovar si les persones sabem reconèixer les emocions, expressar-les i gestionar-les correctament. Es planteja la hipòtesi de que si a l’escola es treballessin es podria  desenvolupar, de manera global les potencialitats de cada individu i aconseguir que les persones tinguem una actitud positiva davant la vida.
En els dos treballs premiats , el jurat  va valorar l’ús adequat de la llengua i la capacitat de síntesi . L’originalitat en el plantejament del tema, el rigor, i la metodologia emprada en el desenvolupament del treball coherent i estructurat.
PREMIAT AL CONSELL SOCIAL  DE URV CONVOCATÒRIA DEL 2020
El Jurat va atorgar el Premi Maria Josepa Massanés  a  “Bressols buits. La mort i el dol perinatal” de Roger Tomàs Arques tutoritzat per M. Mercè Costa Franch . La dotació econòmica del guardó ha consistit en un ajut de 1500 euros en la matrícula del primer curs a la URV. També  han enviat un val/xec de 300 € per al centre de secundària on s’ha dut a terme el treball, perquè adquireixi material didàctic i/o bibliogràfic.
La indagació  sobre  la mort perinatal  analitza aquest tràngol inesperat i difícil  visibilitzat des de  la incorporació de la dona al món del treball i l’edat més avançada de la maternitat. La nostra societat del benestar no està preparada per afrontar la mort com un terme més de la vida i les persones afectades  han començar un camí de reivindicació. Necessitaven  un espai : Només així des d’un abisme se’n treu la força per seguir. És la resiliència Una mort que no era una mort, però una vida que no ha arribat a la  vida. Una pèrdua que, la que havia de ser mare, sap com un dolor ignorat.
 -PREMIAT  A  LA 15ª EDICIÓ DELS PREMIS DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT
El nostre ex-alumne Roger Franch Navarro  amb el treball M’entens? tutoritzat per Joaquim Emili Torres Boix va ser guardonat  amb el primer premi de l’àmbit tecnològic   Innocent Paulí  amb 500 € i  un trofeu .
El projecte tecnològic es centra en l’ avaluació del temps de reverberació al gimnàs de l’ Institut de Deltebre.Ja que  moltes vegades,quan entrem a una sala amb mala acústica i parlem molt alt sentim el que en diem “eco”. Segur que us heu preguntat algun cop d’on prové aquest soroll moltes vegades molest. Doncs bé, aquest fenomen es denomina reverberació. Mitjançant diferents condicionaments acústics es pot primer mesurar i després fer el projecte per disminuir aquesta distorsió. El treball està enfocat en la valoració i el càlcul de la sonoritat i el temps de reverberació del nostre gimnàs i  fer les propostes tècniques per solucionar aquest problema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>