Sortida al Fangar i Marquesa (S1)

Dins el marc del projecte “Coneguem el Delta”, de l’aula oberta de 3r d’ESO, hem fet la primera sortida a la afectada pel temporal “Glòria” que es va produir al gener d’enguany. La sortida, en la que han participat 7 alumnes de l’aula més dos professors, s’ha realitzat el 30 d’octubre i es va fer amb bicicleta.

Com que el projecte és multidisciplinar (hi interenen diverses assignatures), els alumnes han escrit, a la classe de català, la següent crònica:

– Títol: Un dia diferent
– Redactat: El passat divendres 30 d’octubre, els alumnes de 3r d’ESO de l’Aula Oberta vam fer una excursió amb bicicleta. A les 8:00 vam començar les classes al centre i a les 9:00 ens vam dirigir al pàrquing del Dia acompanyats del nostre tutor, Francesc Bertomeu. Allí vam quedar amb Clàudia, la nostra professora de Català i Castellà. Ella va venir amb cotxe per poder-nos guardar les bosses durant el trajecte.

Vam començar la nostra ruta pel camí del cementiri, continuant pel camí dels sequers, fins arribar al port de les muscleres. Allí ens vam fer la foto de grup que podeu veure. Nayara i Hervàs (Iker) ens van explicar que les cordes que vam veure es feien servir per penjar els musclos o les ostres a les bigues de les muscleres i, tot seguit, vam conèixer el seu funcionament.

Seguint el camí, vam arribar al cementiri de les barques, on vam reconèixer les barques dels familiars d’Hervàs i Andreu. Vam seguir el camí fins arribar al Mas Panoli.

Allí vam tenir unes hores d’esbarjo. Vam poder esmorzar, fer alguna partida al tennis taula, escoltar música, voltar amb les bicicletes i el patinet elèctric de Lya… Alguns dels nostres companys (Jaume, Aleix i Hervàs) van voler entrar dins l’arrossar. Quin fart van tenir-ne alguns per a sortir-ne!

Des d’allí vam vorejar la mar en busca de veure crancs blaus, però la nostra sorpresa va ser trobar-nos una anguila, que estava dins una sèquia. Després, vam tornar al mas per dirigir-nos cap a la Platja de la Marquesa. Vam pujar dalt les roques de davant del restaurant Los Vascos i des d’allí sí que vam poder veure molts crancs. Francesc ens va explicar les destrosses que havia ocasionat el temporal Glòria.

Ja per acabar, vam emprendre la nostra tornada cap a l’institut. Aquesta vegada el camí va ser per la carretera del camp de futbol i “la del córrer”. Arribàvem al pàrquing del Dia a les 14:30. Vam passar molt bon dia i vam tenir la sort que ens va fer un temps esplèndid!

Alumnes de 3r d’ESO de l’Aula Oberta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>