Taller de sabó

Els alumnes de 3rC han fet el taller de com fer sabó reciclant oli domèstic. Per fer-ho hem fet servir sosa càustica, oli domèstic, aigua i alguna aroma. Si us voleu animar a fer-ne a casa aquí us deixem les instruccions per fer un sabó per rentar la roba.

MATERIAL: -Espàtula de plàstic. -Dos ampolles de 500 ml. -Embut. -Colador. -Galleda de plàstic. -Plàstic per protegir la taula -Envàs de iogurt. -Termòmetre. -Guants. -Davantal. -Màscara.

PRODUCTES: -Oli utilitzat (500 ml). -Aigua (500 ml). -Sosa càustica (100 g). -Essència de llimona (2 o 3 gotes). -Ulleres.

PROCEDIMENT: – Primer de tot i el més important és posar-se els guants i el davantal, per tal de protegir-nos. – Posem l’aigua i l’oli a la galleda de plàstic. Abans de passar al següent punt ens protegim amb les ulleres i la màscara. – Remenem l’aigua i oli i anem afegint els 100g de sosa càustica dins la mescla. Remenem sempre amb el mateix sentit i a la mateixa velocitat. – Al final la barreja es veurà una mica més clara i es notarà una mica més espessa. – Quan la temperatura hagi baixat a menys de 50 ºC i la barreja estigui blanqueta la posarem a un motlle, es pot agafar un envàs de iogurt. – Cal deixar reposar d’un a dos mesos per poder-ne fer ús.