La Setmana de la Ciència acaba analitzant el rigor científic en el cinema

20161124_124751

Aquest dijous 24 de novembre han acabat les xerrades programades en el marc de la Setmana de la Ciència amb una exposició magistral del doctor en Geologia de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona, el ganxó David Brusi, que ha analitzat el rigor científic en el món del cinema prenent com a base argumental pel·lícules, d’èpoques ben diferents, que han tractat directament o indirecta el tema del vulcanisme.

A partir d’escenes que no passarien cap control de qualitat científica, el doctor Brusi ha anat incorporant informació rigorosa sobre els volcans, i fenòmens associats, aconseguint posar en evidència la poca cura que moltes vegades s’ha tingut en el tractament dels fenòmens naturals en el món cinematogràfic. Per altra banda, però, també ha aconseguit que tots plegats hàgim sortit de la xerrada amb una major comprensió del vulcanisme i, sobretot, amb un major sentit crític davant del que moltes vegades se’ns presenta.

Què s’acaba assumint amb més facilitat, el que veu en una pel·lícula o el que es transmet durant les classes? De ben segur que la resposta exigeix demanar un xic més de rigor quan s’elabora un material que acabarà sent vist per milions de persones.

Una magnífica cloenda de la Setmana de la Ciència 2016 al nostre Centre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>