AUXILIAR D’HOTELERIA: CUINA I SERVEIS DE RESTAURACIÓ

Descripció

Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles, així com les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client.

Tenen una durada total de 1.000 hores, un curs acadèmic.

Continguts

Mòduls de formació professional (entre 615 i 665 hores)

  • Tècniques Elementals de Servei
  • Processos Bàsics de Preparació d’Aliments i Begudes
  • Aprovisionament, Preelaboració i Conservació Culinàries
  • Elaboració Culinària Bàsica
  • Projecte Integrat
  • Formació Bàsica en Prevenció de Riscos Laborals
  • Formació Pràctica en Empreses (mínim 180 hores)

Mòduls de formació general (entre 295 i 345 hores)

  • Estratègies i Eines de Comunicació
  • Entorn Social i Territorial
  • Estratègies i Eines Matemàtiques
  • Incorporació al Món Professional

Tutoria, seguiment i orientació personalitzada (40 hores)

Inclouen:

Qualificació professional completa: HOT092_1: Operacions bàsiques de restaurant i bar.

Accés

Poden accedir a aquest programa de formació i inserció (PFI) els joves no ocupats que compleixin com a mínim 16 anys d’edat i com a màxim 21 en l’any d’inici del programa i que no hagin obtingut el graduat en ESO.

Continuïtat

La superació d’aquest programa de formació i inserció (PFI) comporta el següent:

  • Certificat acadèmic i professional, que conté la qualificació final obtinguda en el PFI i acredita les competències professionals assolides.
  • Certificat del Curs d’accés als cicles formatius de grau mitjà (CAM), si el PFI s’ha cursat en un centre autoritzat a impartir aquest Curs d’accés.
  • Accés als cicles formatius de grau mitjà, d’acord amb la Resolució EDU/2638/2020, de 26 d’octubre.
  • Reconeixement dels mòduls professionals superats en el PFI per a l’obtenció del títol professional bàsic associat al perfil.
  • Certificat de professionalitat que emet l’Administració laboral.
  • Accés als centres de formació d’adults per obtenir el graduat en educació secundària obligatòria (GESO), sense complir el requisit de tenir 18 anys.

La superació d’aquest programa de formació i inserció (PFI) permet accedir al món laboral com a:

  • ajudant o auxiliar de cuina,
  • ajudant d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes,
  • auxiliar o ajudant de cambrer en sala,
  • auxiliar o ajudant de cambrer en bar-cafeteria,
  • auxiliar o ajudant de bàrman,
  • auxiliar o ajudant de cuina en establiments on l’oferta estigui composta per elaboracions senzilles i ràpides (tapes, plats combinats, entre d’altres).

Obtenció del certificat de professionalitat HOTR0208 Operacions bàsiques de restaurant i bar, que emet l’Administració laboral.