Descripció
Aquests estudis capaciten per dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles, així com les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client.
Tenen una durada total de 1.000 hores, un curs acadèmic.
Continguts
Mòduls de formació professional (entre 615 i 665 hores)
- Tècniques Elementals de Servei
- Processos Bàsics de Preparació d’Aliments i Begudes
- Aprovisionament, Preelaboració i Conservació Culinàries
- Elaboració Culinària Bàsica
- Projecte Integrat
- Formació Bàsica en Prevenció de Riscos Laborals
- Formació Pràctica en Empreses (mínim 180 hores)
Mòduls de formació general (entre 295 i 345 hores)
- Estratègies i Eines de Comunicació
- Entorn Social i Territorial
- Estratègies i Eines Matemàtiques
- Incorporació al Món Professional
Tutoria, seguiment i orientació personalitzada (40 hores)
Inclouen:
Qualificació professional completa: HOT092_1: Operacions bàsiques de restaurant i bar.
Accés
Poden accedir a aquest programa de formació i inserció (PFI) els joves no ocupats que compleixin com a mínim 16 anys d’edat i com a màxim 21 en l’any d’inici del programa i que no hagin obtingut el graduat en ESO.
Continuïtat
La superació d’aquest programa de formació i inserció (PFI) comporta el següent:
- Certificat acadèmic i professional, que conté la qualificació final obtinguda en el PFI i acredita les competències professionals assolides.
- Certificat del Curs d’accés als cicles formatius de grau mitjà (CAM), si el PFI s’ha cursat en un centre autoritzat a impartir aquest Curs d’accés.
- Accés als cicles formatius de grau mitjà, d’acord amb la Resolució EDU/2638/2020, de 26 d’octubre.
- Reconeixement dels mòduls professionals superats en el PFI per a l’obtenció del títol professional bàsic associat al perfil.
- Certificat de professionalitat que emet l’Administració laboral.
- Accés als centres de formació d’adults per obtenir el graduat en educació secundària obligatòria (GESO), sense complir el requisit de tenir 18 anys.
La superació d’aquest programa de formació i inserció (PFI) permet accedir al món laboral com a:
- ajudant o auxiliar de cuina,
- ajudant d’economat d’unitats de producció i servei d’aliments i begudes,
- auxiliar o ajudant de cambrer en sala,
- auxiliar o ajudant de cambrer en bar-cafeteria,
- auxiliar o ajudant de bàrman,
- auxiliar o ajudant de cuina en establiments on l’oferta estigui composta per elaboracions senzilles i ràpides (tapes, plats combinats, entre d’altres).
Obtenció del certificat de professionalitat HOTR0208 Operacions bàsiques de restaurant i bar, que emet l’Administració laboral.