Els hàbits alimentaris de la persona es defineixen al llarg del temps, però durant les primeres etapes de la vida s’hi pot incidir d’una manera més efectiva.
Els canvis i les transformacions socials dels darrers anys han influït en la manera d’alimentar-se.
Actualment hi ha un consum de fruita fresca i verdura més baix entre la població, aspecte que s’associa amb algunes malalties cròniques.
Nombrosos estudis científics mostren els beneficis de consumir cinc racions de fruita i verdura (tres peces de fruita i dues racions de verdura) al dia, com també la correlació entre el baix nivell socioeconòmic i l’increment dels nivells d’obesitat.
Des de l’escola hem observat una relaxació en aquest aspecte i és així que volem proposar portar fruita a l’escola dos dies a la setmana per esmorzar (dilluns i dimecres) i fer de la fruita una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.
També volem aprofitar per recordar-vos opcions per prescindir del paper d’alumini, els plàstics i els envasos lleugers d’un sol ús: com són els farcells, la carmanyola o la bosseta de roba.
Gràcies!