BORRAINES A L’ESCOLA

A L’HORT DE LA NOSTRA ESCOLA TENIM BORRAINES QUE HEM ESTAT CUIDANT I REGANT TOT L’ HIVERN.

ABANS D’ARRIBAR LA PRIMAVERA VOLEM APROFITAR QUE ESTAN CRESCUDES I AL PUNT PER SER CUINADES.

ELS XIQUETS DE LA COMISSIÓ DE L’HORT LES HEM COLLIDES AMB MOLTA CURA PERQUÈ “PUNXEN” UNA MICA, DES PRÉS AL CICLE D’INFANTIL  LES HEM PREPARADES  AMB LA RECEPTA DOLÇA QUE ENS OFEREIX LA NÚRIA GÓMEZ PUJOL AL SEU BLOG BEN REMENAT.

DIU LA MATEIXA NÚRIA: UN PRODUCTE HUMIL,  TÍPIC DELS POBLES DE LES TERRES DE L’EBRE,  LA FULLA DE LA BORRAINA, QUE CREIX EN MARGES I CAMINS, AMANIDA AMB INGREDIENTS TAN SENZILLS COM LA LLET, LA MATAFALUGA, ELS OUS, LA FARINA O LA MEL, LA CONVERTEIXEN EN UNA DELÍCIA.

SI US ANIMEU, AQUÍ TENIU LA RECEPTA:

Ingredients:

  • 150 ml d’aigua o llet infusionada amb matafaluga
  • 1 ou
  • Pell de llimona ratallada
  • 1 paperet de grasiosa o 1 xorret de sifó
  • Farina
  • Oli per fregir-les
  • Mel per endolcir-les

Elaboració:

Feu una massa lleugera amb l’aigua infusionada amb matafaluga (a mi m’agrada més amb aigua que no pas amb llet), l’ou, la pell de llimona ratllada i la farina. Mentrestant, netegeu les fulles de borraina. Passeu-les per la pasta i freigeu-les amb abundant oli.

Escorreu i regueu amb unes bones cullerades de mel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>