L’educació musical al Torre de la Llebre

Aquest curs 2021/22 hem tornat a recuperar l’ensenyament de la música a càrrec de l’especialista i hem tornat a gaudir de l’aula de música.

Respecte al plantejament de l’educació musical a infantil i primària, cal destacar, el gran valor que l’escola Torre de la Llebre dona a què els infants s’apropin al món sonor des dels tres anys, ja que és especialment interessant i bàsic per a la formació integral de l’alumne. De manera natural, iniciem una sensibilitat musical desenvolupant les qualitats musicals i humanes que porten dins.

Els infants es mostren molt receptius als fenòmens externs i per això, aprofitem aquesta receptivitat per despertar l’audició dels sons, el gust per l’escolta i per l’experimentació amb cada part del cos, de la música, perquè la música s’ha de viure, ha de partir d’un aprenentatge molt vivencial. Per aconseguir aquest aprenentatge vivencial ens valdrem de la imitació, el joc, l’escolta activa de música lligada amb el moviment, la teatralització, la relaxació, etc. D’aquesta manera desvetllarem l’amor a la música, aprendre a escoltar, l’expressió dels sentiments, el respecte i la pau interior.

La gran novetat d’aquest curs és que s’han introduït, dintre de l’aula, els racons musicals per a tota la primària. La sessió de racons musicals s’ha fet una vegada al mes, normalment l’última setmana de cada mes.

L’objectiu dels racons és l’exploració de la música des d’un vessant més lúdic, propiciant l’autoaprenentatge o l’autodidàctica. Aquests racons són també útils per treballar i consolidar continguts musicals que es treballen a l’aula i potenciar la creativitat dels alumnes, que poden esdevenir en petits compositors, fent servir eines digitals de creació musical, l’ús dels instruments Orff, les campanes afinades, els boomwhackers i els instruments electròfons, però també, el treball rítmic i la notació musical.

Us deixem amb una presentació sobre el treball realitzat a música aquest curs. A la presentació trobareu també una galeria d’imatges i vídeos, endreçades per cursos, on podreu veure un petit tastet de què han fet els vostres fills i filles al llarg del curs.

A l’àlbum de l’últim trimestre s’han incorporat diversos codis QR que us enllacen amb aquesta presentació, propostes didàctiques que s’han fet al llarg del curs i al cançoner corresponent al curs, que fa un recull de totes les cançons que hem cantat a l’aula i propostes de cançons. Al cançoner podreu visualitzar la lletra i accedir a l’enllaç o àudio de la cançó per tal que els infants puguin accedir durant tot l’estiu i gaudir tot cantant les cançons.

Bon estiu!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>