Les Cireres investiguem com viuen les formigues

Fa un temps les Cireres vam descobrir alguns formiguers al pati i de seguida va sorgir la pregunta: Quantes potes tenen les formigues? Després de la investigació inicial vam descobrir que en tenen 6!

Aquest fet ens va portar a voler saber més coses d’aquells petits animalons i vam decidir crear el nostre formiguer. Els primers dies vam investigar de valent per saber per on havíem de començar. Ho teníem clar, necessitàvem una reina!

Una vegada vam tenir aquesta instal.lada hi vam dedicar moltes estones a observar diferents situacions que s’han anat produint en el nostre formiguer. Un lloc ple de vida que canvia constantment. Actualment ja hi tenim moltes obreres i un formiguer ple de passadissos i cambres diferents.

Entre d’altres coses, hem descobert que les formigues es cuiden molt entre elles, que hi ha diferents tipus: la reina, els mascles, les obreres i els soldats, també que es passen el dia treballant i buscant menjar, que els hi agrada el dolç, que les seves larves es diuen pupes i fins i tot que saben nedar una mica.

Aquest ha estat per a nosaltres un procés ben enriquidor i aquí us deixem un tastet de tot allò que hem anat vivint al llarg d’aquesta activitat d’investigació.

Com viuen les formigues?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>