Funcionem amb renovables?

El dimecres i el dijous de la setmana passada vam fer un taller d’energies renovables no contaminants. Consistia en utilitzar 4 maquetes que funcionaven amb les següents energies:

– solar tèrmica (aprofita l’escalfor del Sol)

– solar fotovoltaica (aprofita la llum del Sol)

– hidràulica (aprofita l’aigua)

– eòlica (aprofita el vent).

De cada maqueta havíem d’identificar les seves parts, explicar com funcionava, on la situaríem i els avantatges i inconvenients.

Sobre la solar tèrmica vam aprendre que podíem escalfar l’aigua aprofitant la calor dels raigs del Sol; a través del serpentí. El serpentí és un tub negre (per absorbir més l’escalfor del Sol) que fa circular aigua. També té un mirall que és perquè la llum del Sol reflecteixi i encara hi hagi més calor.

Nosaltres hem aprés que les plaques fotovoltaiques funcionen gràcies a la llum del Sol. Aquesta llum, gràcies a les plaques solars, podem transformar-la en electricitat.

 

Amb l’energia hidràulica es fa funcionar una turbina que ha d’estar en un lloc on hi passi aigua molt ràpid (salts d’aigua, cascades, rius, pantans…). L’aigua cau a les culleres i fa que la turbina giri. L’energia que passa pel transformador es converteix en electricitat.

 

Per obtenir energia eòlica es necessiten molins situats a les muntanyes on faci vent. El transformador transforma el moviment de les aspes en electricitat. Però no tot són avantatges, un dels inconvenients és que si no fa gaire vent, no giren les aspes i no obtenim electricitat. A més, pels ocells, és un perill ja que poden topar-hi i en ocasions hi ha menys arbres per haver-los hagut de talar per construir els molins.

El taller ens ha servit per saber els tipus d’energies renovables i quines utilitats tenen. Esperem que hagueu aprés com funcionen i que no només hi ha combustibles fòssils com el petroli o el gas natural per aconseguir electricitat.

En aquest enllaç podeu veure totes les imatges de l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>