Jocs amb la GOMA ELÀSTICA

La goma o saltar a la goma és un joc tradicional infantil que consisteix a realitzar una sèrie de salts rítmics sobre una goma elàstica.

La goma és un joc que té especial acceptació entre les nenes. Per a dur-ho a terme, s’utilitza una goma elàstica unida amb un nus pels extrems. Dues nenes es posen en els laterals subjectant-la amb les cames obertes de manera que quedi un espai en el mig per a saltar. Llavors, una o diverses nenes han de realitzar determinats exercicis al ritme de cançons i palmadas que interpreten les participants. En el moment en què una falla l’exercici, perd passant a subjectar la goma.

La goma es juga amb diferents nivells de dificultat passant de jugar a nivell del turmell, al nivell del genoll i fins a l’altura de la cintura. Pot haver-hi fins a sis nivells: turmells, alçada mig-besson, genolls, mitja cuixa, maluc i cintura.

Existeix gran nombre de cançons per a acompanyar els salts sobre la goma. Per la seva banda, els exercicis poden consistir en:

  • Trepitjar la goma o les dues gomes amb un peu o amb els dos peus.
  • Passar el peu o la cama per sobre de la goma.
  • Enrotllar i desenrotllar la goma a la cama.
  • Saltar amb els dos peus en el centre o deixant un anés.

Aquí us deixo uns links on podeu trobar JOCS per fer:

 

VÍDEO 1

VÍDEO 2

VÍDEO 3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>