Tots els olis són iguals? Aquesta és una de les preguntes que va poder respondre la canalla de sisè, durant el desenvolupament del taller Has begut oli?, organitzat i promogut per la DOP Siurana.
Gràcies al Pol, un educador especialitzat en el món de l’oli, que va fer una explicació sobre com es produeix i una sèrie de dinàmiques de treball cooperatiu, les noies i els nois van fer un tast per tal de percebre les diferències sensorials (vista, olfacte, gust) entre un oli d’oliva i un oli d’oliva verge extra (el color, l’aroma i el sabor), d’un producte de proximitat.
A partir d’aquí i amb el suport de diferents recursos, la canalla va veure les diferències entre un oli d’oliva de 10 (verge extra), de 9/9’5 (verge), d’inferior qualitat i procedent d’oli llampant, però refinat (oli d’oliva) i oli no apte pel consum humà (llampant).
Però, això no va ser tot. I és que les criatures van marxar a casa amb una mostra d’oli d’oliva extra DOP Siurana,
Moltes GRÀCIES!