Esport alternatiu practicat a l’escola: ULTIMATE

Des de l’assignatura d’educació física (3r a 6è), començarem a treballar un esport alternatiu que es diu ULTIMATE. És un esport que també el practiquem en hores de pati.

Aquest cap de setmana es fa un torneig internacional a la platja de Castelldefels. Tenint en compte que es fa a la platja, un entorn lliure i que està fent bon temps, us animo a que aneu amb el vostre fill/a i conegueu aquest nou esport.

Es porta a terme a la zona del ‘baixador’, estació de tren a la platja.

Us adjunto uns vídeos perquè conegueu l’esport ULTIMATE:

https://youtu.be/i-GwCSShXjg

https://youtu.be/_-VVHnxqGBI

A continuació us indico:

“Castelldefels acoge el Europeo de Clubs de Ultimate Playa

El equipo de ultimate frisbee Cremas será el anfitrión de los primeros Campeonatos de Europa de Clubs de Ultimate Playa que darán comienzo este viernes en la playa del Baixador en Castelldefels. Fundado en 2000 como la sección femenina de la Asociación Deportiva de Ultimate de Castelldefels, Cremas es el equipo decano del ultimate femenino estatal, habiéndose proclamado campeonas de España en 3 ocasiones.

Para la capitana Andrea Valverde, este evento “es una gran oportunidad para el crecimiento del club y del ultimate en Catalunya y España. Estamos muy ilusionadas, llevamos tiempo trabajando para llegar en buen nivel a esta competición”. Cremas y las coruñesas Parrochas tendrán que ofrecer su mejor versión para poder plantar cara a las rusas Cosmic Girls, grandes favoritas de los 16 equipos participantes en categoría femenina, divididos en 4 grupos de 4.

En total, 48 equipos de 19 países los que competirán hasta el domingo en las 3 categorías: hoy se disputará la fase de grupos, el sábado las eliminatorias y el domingo las finales. La representación española del campeonato la completarán los equipos Corocotta (Santander) y Mubidisk (Lanzarote) en categoría mixta, y Murciélagos (Valencia) y Fendisc (Santander) en categoría masculina”

https://www.mundodeportivo.com/otros-deportes/20181025/452548108160/castelldefels-acoge-el-europeo-de-clubs-de-ultimate-playa.html?utm_campaign=botones_sociales&utm_source=whatsapp&utm_medium=social

Com es juga alUltimate Frisbee “

Dos equips, set contra set (en pista i platja, 5 contra 5), s’enfronten en un camp rectangular de 100m x 37m, amb dues àrees de meta, de 18m. de profunditat, sense porteries algunes (proporcionalment menor en pista i platja). Normalment en 1 camp de futbol caben 2 de Ultimate (un camp de Indoor Ultimate o de Beach Ultimate mes bé de la grandària de l’una pista de bàsquet).

Cal avançar passant-se el disc reglamentari (Discraft de 175 grams), fins a  aconseguir passar a un company en l’àrea de meta, marcant així un punt.
No podem desplaçar-nos o córrer amb el disc en la mà, ni pot haver contacte físic entre jugadors.

Guanyarà  el partit l’equip que marqui primer 19 punts, sempre traient una diferència de dues, si no hi ha aquesta diferència, el primer que arribi a 21 punts. Quan es totalitzen 10 punts hi ha un descans de 10 minuts.

Us deixo un vídeo:

http://bravas.espadisc.org/ultimate_overview.php

Gràcies