Esport alternatiu practicat a l’escola: ULTIMATE

Des de l’assignatura d’educació física (3r a 6è), estem treballant un esport alternatiu que es diu ULTIMATE. És un esport que també el practiquem en hores de pati.

Aquest cap de setmana (1, 2 i 3 de novembre) es fa un torneig internacional a la platja de Castelldefels. Tenint en compte que es fa a la platja, un entorn lliure i que està fent bon temps, us animo a que aneu amb el vostre fill/a i conegueu aquest nou esport.

Es porta a terme a la zona del ‘baixador’, estació de tren a la platja.

Us adjunto uns vídeos perquè conegueu l’esport ULTIMATE:

https://youtu.be/i-GwCSShXjg

https://youtu.be/_-VVHnxqGBI

 

Com es juga alUltimate Frisbee “

Dos equips, set contra set (en pista i platja, 5 contra 5), s’enfronten en un camp rectangular de 100m x 37m, amb dues àrees de meta, de 18m. de profunditat, sense porteries algunes (proporcionalment menor en pista i platja). Normalment en 1 camp de futbol caben 2 de Ultimate (un camp de Indoor Ultimate o de Beach Ultimate mes bé de la grandària de l’una pista de bàsquet).

Cal avançar passant-se el disc reglamentari (Discraft de 175 grams), fins a  aconseguir passar a un company en l’àrea de meta, marcant així un punt.
No podem desplaçar-nos o córrer amb el disc en la mà, ni pot haver contacte físic entre jugadors.

Guanyarà  el partit l’equip que marqui primer 19 punts, sempre traient una diferència de dues, si no hi ha aquesta diferència, el primer que arribi a 21 punts. Quan es totalitzen 10 punts hi ha un descans de 10 minuts.

Us deixo un vídeo:

http://bravas.espadisc.org/ultimate_overview.php

Gràcies