L’Espai de Cos

Durant aquest últim trimestre, a l’Espai de Cos vam fer unes sessions molt especials amb un material que, tot i que és molt comú, mai ens l’havíem plantejat com a un material de joc.

Quan vam entrar a l’aula de psicomotricitat, hi havia una muralla gegant de capses de cartró de diferents mides. Era tres cops més alta que nosaltres!
Només se’ns va donar una consigna: avui només podeu jugar amb aquest material. Primer ens va semblar que, només jugant amb capses, ens quedaríem sense idees i no en tindríem prou per passar-nos-ho bé, però a mesura que va anar passant l’estona, ens en vam adonar que les capses es poden transformar en tot allò que nosaltres vulguem.
Amb un material inespecífic com és el cartró, és a dir, que no té una funció concreta, vam acabar creant històries i modulant la nostra imaginació. Vam crear cases amb totes les estances pertinents (la cuina, el menjador amb el sofà i la televisió, el garatge, etc.), algú va tenir la gran idea de construir una furgoneta amb set places i tots els detalls i, també, vam apilar les capses una a sobre l’altra fins a arribar a construir torres tan altes que semblaven edificis. A més a més, les capses també es van transformar en part de les nostres disfresses, que vam poder complementar amb les teles de l’espai i algun altre material. Així, vam entrar en el món del joc simbòlic, elaborant personatges com prínceps, princeses, reines i reis que havien de protegir els seus castells (també fets amb cartró!). També ens vam convertir en animals, utilitzant les capses per a la closca d’una tortuga o per a la cova d’un ós ferotge.

Alguns companys, vam provar com seria la sensació de baixar pel tobogan ficant-nos a dins les capses. Primer de tot, ho vam provar d’un en un, i va ser molt divertit. Semblava que anéssim en cotxe! Després, vam provar de ficar-nos dues persones en una mateixa capsa i, sabeu què vam descobrir? Que com quan som dues persones, pesem més, la capsa agafa més velocitat i baixa més de pressa!

Tot això i moltes més idees van ser les que van sorgir durant aquelles sessions a l’Espai de Cos, a més a més de les capses màgiques que feien desaparèixer persones i objectes, i els telèfons mòbils i les tauletes que vam dibuixar quan vam utilitzar també els retoladors i les tisores.

Entreu aquí a veure les fotografia d’aquells dies i veureu que, només amb les capses, vam descobrir moltes coses i en vam gaudir moltíssim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>