ENS MENGEM LA VALL: ANEM A COLLIR TRUMFES

Els i les alumnes de cicle mitjà, dins el nostre projecte ENS MENGEM LA VALL, vàrem anar a l’explotació de Can Illa de Molló a collir trumfes.

Va ser una experiència molt interessant on vam poder participar directament de la collida d’aquest producte.(Fent  clic a la imatge veureu més fotografies)

Gràcies un any més a Cuines de la Vall de Camprodon pel seu suport.

ACTE INAUGURAL CONGRÉS EDUCACIÓ PÚBLICA

 

Tal i com vau rebre la informació, el dissabte passat vam assistir a l’acte que va donar el tret de sortida al que serà el I CONGRÉS D’EDUCACIÓ PÚBLICA, al TNC a Barcelona, que es celebrarà el 15 i 16 de maig en aquesta mateixa ciutat.

La nostra escola forma part de la xarxa d’escoles 0-12, de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i som “centre convocant” d’aquest Congrés. 

Per aquest motiu, us comencem a demanar tota la comunitat educativa que reserveu data: el dissabte 23 de novembre on es farà el debat territorial a Ripoll. Ja us farem arribar més informació.

 

 

 

TARDOR DE POMES!

De verdes, de vermelles, grans, petites, algunes amb més gust, petites llavors, el pomer, …

Aquesta és la fruita de tardor que estem treballant. Us deixem amb algunes imatges del què estem fent aquests dies: observació directa, amb lupes, degustant, experimentant, dibuixant…

Mireu mireu…(fent  clic a la imatge, veureu més fotografies)

BASTIMENTS

(Fent clic a la imatge veureu més fotografies.)

El passat divendres 27de setembre, els nens i nenes de 6è vam fer la sortida a Bastiments (2.881 m) per conèixer i trepitjar la nostra mascota. Vam anar en autocar fins el Pla d’Hospitalets i des d’aquí vam anar pujant fins el Coll de la Marrana, on vàrem esmorzar . Aquí, vam reconèixer totes les muntanyes que formen el Circ d’Ull de Ter.

Ens vam anar enfilant pel vessant sud de la muntanya a un bon ritme i, sense adonar-nos, vam fer el cim!!! Ens vàrem fer una foto a la creu i vam continuar el treball de camp amb l’ajuda de la brúixola per identificar les muntanyes més importants: Puigmal, Gra de Fajol, Canigó, Costabona, Pic de l’Infern, Balandrau, Torreneules…
El paisatge des de Bastiments és magnífic!
Vàrem baixar de Bastiments pel vessant nord fins arribar l’estany de Bacivers on vàrem dinar i jugar una estona. Després de recuperar forces, vam continuar caminant fins arribar a la Font de la Perdiu, i des d’ aquí, vam baixar cap a Vallter.
Ha estat una sortida molt interessant perquè pel camí vam poder observar aspectes relacionats amb la fauna i la vegetació. Tenint em compte que és vegetació d’alta muntanya, vam veure el pi negre i plantes com el neret, el bàlec, la regalèssia, la tora, l’herba blanca i els prats alpins.

Van poder veure, algun isard amb la seva cria corrent muntanya avall o quiets pasturant, voltors, gralles, saltamartins , i alguna marmota
Ha estat un bonic dia de treball i convivència que ens ha permès viure de molt a prop la nostra mascota!!!

Gràcies Bastiments Aventura pel vostre suport.

CAMINADA PER L’ENVELLIMENT ACTIU

I aquí les imatges de la ja consolidada caminada per l’envelliment actiu. Alumnes de 4t de primària de la nostra escola acompanyant a una agradable passejada amb la gent de la residència de Camprodon.

Aquesta activitat està impulsada pel Consorci de Benestar del Ripollès, amb la col·laboració de la Creu Roja. Fent clic a la imatge veureu més fotografies.