EL BLOG D’EDUCACIÓ FÍSICA

EDUCACIÓ FÍSICA A CASA.

 

TELEGIMCANA 2020

Hola gent,

desitjo que totes i tots esteu molt bé.

Com tots sabeu el darrer dia de curs els mestres us organitzem una gran gimcana per l’escola. Aquest any no podrà ser.

Malgrat tot, però no volem deixar de fer-ne una, un pel diferent a la que coneixeu això si. És oberta a totes i tots les i els alumnes del centre. Com ho farem?.

Es tracta de fer una telegimcana. A sota teniu una presentació de totes les proves que podeu fer, en podeu fer una, dues, tres, quatre… les que vulgueu. Un cop ho tingueu clar la realitzeu i un familiar que us faci una fotografia.

Aquesta foto (NO vídeo) realitzant la prova la podeu penjar vosaltres mateixos (amb l’ajut d’un adult),  a un Padlet (és com un pòster virtual) i així tots podreu veure com i quines proves heu fet. També podeu escriure un petit missatge o explicar la prova, desitjar un bon estiu…

Això si, per poder penjar les fotos al Padlet heu de tenir signada l’autorització de drets d’imatge del centre on doneu permís a aquest per publicar imatges de la vostra filla o fill als espais virtuals dels centre (web).

Si no és així, no passa res, podeu fer igualment totes les proves i segur que us ho passeu molt bé.

Penjar la foto és molt fàcil, a sota teniu un tutorial on ho explica pas per pas.

Les normes per poder penjar la foto són:

  • Tenir l’autorització de drets d’imatge signada i entregada al centre.
  • La fotografia i el missatge si en poseu, han de ser en tot moment respectuosos tant en la forma com en el contingut. És una web del Departament d’Educació i està adreçada a alumnes i les seves famílies.
  • Les fotografies han de ser de menys de 10MB i amb format JPG, normalment les que fem amb el telèfons mòbils i tabletes compleixen aquestes premisses de sobres.
  • El contingut de la fotografia ha de ser de l’activitat proposada. La nena o el nen realitzant la prova de la gimcana.
  • S’ha de penjar al corresponent cicle de la nena o nen.
  • Si feu les proves amb germans o germanes de l’escola i a la foto sortiu tots,les podeu penjar en un cicle o en els corresponents de cada germana o germà, encara que sigui la mateixa.
  • Una foto per prova, si feu més proves doncs podeu penjar cada una de les fotografies de les diferents proves.

Molts ànims i sobre tot, a passar-s’ho molt bé!!!.

PROVES GIMCANA

 

Dubtes: quimefmaragall@gmail.com

 

CONTRASENYA PADLET: gimcana

PROPOSTES D’ACTIVITAT FÍSICA A CASA.

Consells i recomanacions:

  • GAUDIU DE L’ACTIVITAT SOLS O ACOMPANYATS.
  • No cal fer-ho tot en un dia. És per anar fent durant la setmana. Quan en tingueu ganes.
  • Cada dia hauríeu de dedicar un mínim de 45 minuts d’activitat física.
  • Podeu triar el moment que millor us vagi. Us recomano fer-ho després d’haver fet una altra activitat més reposada; llegir, pintar, veure la tele, ordinador…
  • Recordeu anar bevent aigua abans, durant i després de l’activitat. Hidratació.
  • Mai es fa exercici amb la panxa buida. Deixeu temps però per la digestió si heu menjat molt. Entre 1 hora i mitja o dues.
  • Feu els exercicis en un espai suficientment ampli on no us pugueu fer mal.
  • Primer mireu TOT el vídeo. Així ja sabreu el que heu de fer. Molts primer tenen una petita presentació.
  • Feu un petit escalfament. Trieu el que més us agradi.
  • Sempre acabeu amb una estona de relaxació i/o estiraments.
EF A CASA 1set
EF A CASA 2set
EF A CASA 3set
EF A CASA 4set
EF A CASA 5set
CALENDARI SETMANAL ACTIVITAT FÍSICA

Aquesta setmana us deixem un calendari setmanal d’activitat física. La idea ha sorgit d’un mestre d’una altra escola i nosaltres l’hem adaptat.

Hi ha una sessió amb quatre parts per cada dia de la setmana. Hi ha activitats més mogudes i d’altres més tranquil.les. Si no podeu fer tota la proposta no patiu, es queda aquí i podeu continuar quan vulgueu.

El més important és… que ho gaudiu molt.

Nova activitat física en format del conegut joc de pel.lícula. Seguiu les instruccions del joc i gaudiu dels exercicis que se us proposen. Si heu anat seguint les sessions segur que us sonaran. Podeu jugar d’una a quatre persones. Aconseguireu arribar al final?…

 

 

Més propostes per aquest 3r TRIMESTRE

Aquesta unitat didàctica és un recull de diferents propostes dirigida per als alumnes per realitzar activitat física a casa, ja sigui sols o amb altres membres de la família.

Fes click sobre la foto:

PROPOSTES TEMÀTIQUES D’EDUCACIÓ FÍSICA.

Aquí sota teniu tallers temàtics quinzenals per aprofundir en un tema d’Educació Física. Tot i ser quinzenals, les propostes anteriors continuaran estant actives per si algú no les va poder fer en el seu moment.

És per anar fent poc a poc. Aneu seguint l’ordre que us proposem ja que totes les activitats de la proposta estan pensades per que les pugueu fer de manera autònoma

PROPOSTES.

Avui us proposem un Kahoot que té dos tipus de diapositives.

Unes que expliquen que són les qualitats físiques bàsiques i unes altres on se us faran preguntes sobre el que heu llegit.

Observeu les fotografies que il·lustren cada diapositiva, us poden ajudar.

Recordeu quan entreu al Kahoot posar el vostre nom i curs.

Aquesta setmana us deixo un joc de marcianets. És un recull de preguntes que si heu fet les propostes de les setmanes anteriors no tindreu gaires problemes per acabar la partida. I si no les heu fet totes, doncs… GAME OVER!!!!.

JOC DELS MARCIANETS ESPORTISTES

 

ELS ESPORTS D’EQUIP

Els esports d’equip són disciplines realitzades entre grups de persones amb l’objectiu comú de superar al contrincant, utilitzant un sistema de puntuació per a decidir l’equip guanyador.

Necessiten la compenetració dels diversos membres de l’equip per aconseguir un bon resultat, es creen estratègies i planificació de jugades en comú, però també es treballa la tècnica individual per ajudar al rendiment del grup.

Hi ha valors molt importants que es potencien amb la pràctica esportiva de grup com la participació, cooperació, sacrifici, solidaritat, sentit de grup, progrés i superació que, a més a més d’ajudar al grup, faciliten el desenvolupament individual de cada membre de l’equip.

Wikipedia

A continuació a veure si descobriu tots els esports d’equip que s’amaguen en aquests mots encreuats.

MOTS ENCREUATS ESPORTS D’EQUIP

Un petit vídeo on s’explica l’importància dels esport d’equip en la vostra formació com a persones.

TÒQUIO 2020…2021

En aquesta nova proposta descobrirem algunes de les curiosistats més enllà de l’esport, que ens tenen preparades els organitzadors dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 que finalment tindran lloc l’estiu del 2021. Segur que us sorprenen!!!.

Comencem amb una presentació amb algunes d’aquestes curiositats.

Ara com els grans atletes que sou, a posar-se a prova toca amb aquest Kahoot. Alerta, el temps per pregunta és de 20 segons.

Per finalitzar us deixo el vídeo promocional oficial dels JJOO de Tòquio 2020 que es va presentar durant la clausura dels JJOO de Rio del 2016.

See you in Tokio!!!.

DONES I ESPORT.

Sentim parlar molt de la igualtat entre dones i homes, que cada dia estem més prop  que ens valorin com a persona i no pas pel sexe que tenim.

Però realment és així?. En el món de l’esport ja es compleix aquesta igualtat?. S’ha complert al llarg de la història de l’esport?. Les dones han fet esport sempre o és una moda dels darrers anys?.

Anem a veure si amb aquesta proposta ens fa reflexionar una mica noies i nois i arribem a alguna conclusió.

Primer un Kahoot per veure el que sabeu sobre la dona i la seva relació amb l’esport abans i ara. Segur que hi ha sorpreses.

Si creieu que n’heu fallat moltes podeu repetir-lo, però abans doneu un cop d’ull a aquests enllaços on trobareu molta informació.

Ara que en sabeu una mica més us proposo un nou Kahoot. Aquest és sobre algunes de les grans esportites que heu llegit a les webs proposades. Perquè sigui més fàcil, per cada resposta teniu un temps de 90 segons, així podeu fer una mica d’investigadors amb l’ajuda de les pàgines web anteriors. Ànims!!!!.

Felicitats noies i nois. Si heu arribat fins aquí crec que és perquè el tema us ha fet pensar una mica. I si encara no esteu convençudes o convençuts del tot, aquí us deixo un petit vídeo que crec que ho farà.

 

ALIMENTACIÓ I VIDA ACTIVA.

En aquesta proposta descobrirem la importància de tenir una dieta equilibrada i una vida activa.

Primer heu de mirar aquest dos vídeos. Són molt curtets.

Ara podeu fer aquest Kahoot.