Bon estiu!

L’equip de mestres de l’escola Vora Mar ha tancat el curs 2020-2021 fent balanç. Reflexionem allò que hem fet bé, allò que ens ha faltat i què podem millorar, perquè malgrat les mancances, hem tingut encerts, i ens sentim satisfets del nostre treball com a mestres, perquè tot i els protocols, no hem deixat de ser qui som, de superar-nos, de reinventar-nos i d’adaptar-nos a cada moment.

També hem trobat a faltar moltes coses. Hem estat lluny els uns dels altres, hem tingut pocs moments per a la comunicació presencial i l’intercanvi. Han faltat, doncs, espais en tots els sentits: físics, temporals, relacionals…

Volem agrair la confiança que les famílies heu dipositat en el Vora Mar. L’escola necessita el contacte proper amb vosaltres: les converses a les entrades i sortides, les confidències, les entrevistes presencials, les reunions d’inici de curs, les festes, les graduacions… Això ens ha mancat i molt.

També ens proposem millores. Hem de repensar-nos i seguir endavant, com sempre hem fet.

I amb tot plegat, ja comencem a preparar el proper curs 2021/2022.

Expressió oral

Amb el saber fer de les mestres i el guiatge de la Natàlia, al Vora Mar treballem l’expressió oral i corporal amb l’objectiu de desenvolupar les capacitats expressives de l’alumnat, tant pel que representa el saber llegir bé un text en veu alta, com al saber parlar bé en públic. Tractem d’evidenciar el potencial comunicatiu que cadascú té, el reflexionar i donar pas a les emocions, augmentar el nivell de comprensió i potenciar la concentració, la desinhibició, la sensibilitat i la seguretat en si mateixos.

Aquí teniu algunes evidències de la feina ben feta. Felicitats!

Revista RELICOR

Bon estiu Famílies!

Des de la classe de Religió de l’Escola Vora Mar us fem entrega de la Revista RELICOR del tercer trimestre on trobareu fotografies, vídeos i links interactius.

De ben segur que us agradarà.

Festa de l’aigua

Per celebrar la cloenda del curs, els nens i nenes d’Educació Infantil han fet una festa de l’aigua als respectius patis. L’alumnat venia tot preparat amb el banyador, les xancletes, la tovallola,… i a mullar-se! Hem començat bé l’estiu!

 

Sortida a la platja 3r

Avui els nens i nenes de 3r han marxat d’excursió a la platja! Hem passat un dia genial ple d’esports i aventures!

XVII Certamen Lectura en Veu Alta

Dimarts passat, la Martina, acompanyada per la resta de companys de classe, va assistir virtualment a la Gala del XVII Certamen de lectura en veu alta. La Martina va fer una lectura fluida, entenedora i tranquil·la en aquesta edició. No va estar seleccionada, però el fet d’haver arribat fins aquí ja ens fa sentir orgulloses i ella també ho està. Enhorabona!!!
Deixem un recull de fotografies i vídeos aquí.

Graduació P5

Éreu tan petits! Els nens i nens de P5 han tancat l’etapa d’educació infantil, una etapa tendra i dolça. Toca seguir caminant. Us desitgem de tot cor molta sort i que continueu essent tan feliços com ho heu sigut fins ara!

Sortida a la Platja!

Avui els nens i nenes de 4t han marxat d’excursió a la platja de Llevant. Serà un dia FANTÀSTIC!

Forces, moviment i energia

A quart finalitzem el projecte de medi social “Forces, moviment i energia” realitzant un mural on, treballant de forma cooperativa, fan una síntesi de la informació clau referent a l’energia. Tots aporten el seu granet de sorra per a construir el coneixement i realitzar els aprenentatges!

 

Semifinalistes del programa Technovation Girls

Som semifinalistes del programa Technovation Girls, un programa de tecnologia i emprenedoria en el qual les noies de sisè han creat una app per a intentar resoldre un problema social. Amb aquest programa hem utilitzat la tecnologia com a mitjà per a aportar solucions tecnològiques a l’assetjament escolar, la sostenibilitat, la cura de les persones dependents,… El procés d’ensenyament-aprenentatge ha estat acompanyat i guiat per les tutores i també per la mentora.

Technovation Girls és una iniciativa global creada l’any 2009 amb l’objectiu d’incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic

 

Sortida al CRARC

Ahir l’alumnat de 1r va anar d’excursió a al CRARC. Va ser un dia molt emocionant, va anar amb autobús fins a Masquefa on vam poder veure i tocar molts rèptils i amfibis i van conèixer la seva història.

Projecte Gossos

Aquest darrer trimestre els i les alumnes del SIEI hem pogut gaudir, un any més, de la teràpia assistida amb gossos per part del Projecte Tan Amigos.

Com ja sabeu és un projecte que ja fa anys vam engegar a l’escola gràcies a la Fundació Margarita Bocio i en col.laboració amb l’Ajuntament de Salou. El curs passat, per les circumstàncies de la pandèmia, va quedar el projecte aturat, com molts d’altres. Enguany, amb la millora de les mesures preventives pel Covid19, l’hem recuperat, tot i que només hem pogut gaudir-ne algunes sessions, tant el grup dels grans com amb el grup de petits. Us deixem una petita mostra fotogràfica de les activitats que hem realitzat aquests dies, amb les quals hem après a cuidar de la nostra mascota, les seves característiques principals i a passejar pel carrer amb ella.

Esperem que el curs vinent poguem gaudir-ne de moltes més!!!

Moltes gràcies Alexia i moltes gràcies també a la Paté, el Bob, la Miga, el Fredy i la Nika.

Us esperem el curs vinent!!!

Llenguatge de signes

Els químics i químiques de 2n han après amb els 5 sentits fent l’últim projecte de medi. Escrivint tots el seu nom amb Braille i també amb llenguatge de signes, han empatitzat i comprès la diversitat en l’aprenentatge.

Gràcies Adji (alumna de l’escola) per deixar-nos la teva màquina d’escriure!!

VIII Jocs Florals Escolars de Catalunya

Després de molt d’esforç estem molt contens perquè La serp vergonyosa va passar a la fase del Jurat dels serveis educatius del Tarragonès i ha aconseguit l’accèssit! Si voleu veure aquesta magnífica obra, cliqueu a la imatge.

Art i creativitat al bosquet!

Els químics i químiques de 2n avui han gaudit d’un dia especial ple d’art i creativitat al bosquet. Entre sol i ombra han experimentat amb material de la natura, pintant amb branques, fulles, flors, sorra i pedres. No cal anar molt lluny per passar-ho bé i aprendre cooperativament.
I per finalitzar un pícnic!

Fundació la Nineta dels Ulls

Volem compartir amb vosaltres un projecte engegat des de la Fundació La Nineta dels Ulls.

El retinoblastoma és el càncer ocular més freqüent en infants menors de 3 anys. Cada any es diagnostiquen 8.000 casos de retinoblastoma arreu del món, 3.000 dels quals són infants que no sobreviuran. Als països en via de desenvolupament, un percentatge molt elevat d’infants no sobreviuen. Als països desenvolupats, en què els mitjans de detecció i seguiment dels infants són avançats, el percentatge de supervivència és molt elevat, però els infants s’han de sotmetre a tractaments que, de vegades, poden ser agressius, i en alguns casos acaben comportar la pèrdua de l’ull o ulls afectats. La raó de ser de la Fundació la Nineta dels Ulls i tots aquells que hi vulguin col·laborar és fer avançar la recerca i el coneixement de la malaltia i els seus tractaments per poder canviar aquestes dades i millorar la detecció, el tractament i la qualitat de vida dels infants afectats per retinoblastoma. A la fundació donen suport a la recerca del retinoblastoma, a les famílies i als afectats i afectades i fan difusió del retinoblastoma i dels símptomes que poden presentar els infants afectats.

Per aconseguir engegar el projecte d’investigació, cal recaptar fons, i s’ha pensat en iniciar un projecte el proper curs a les escoles i entitats que s’hi vulguin adherir. Es tracta de celebrar la 1a jornada de superheroïnes i superherois durant el mes de novembre 2021. Si cliqueu AQUÍ podreu veure el document on s’expliquen tots els detalls.