OBSERVEM UNA CUIXA DE POLLASTRE

A medi hem treballat l’aparell locomotor. Per tal de poder observar ossos i músculs, i per entendre com estant lligats entre ells  vam fer una observació d’una cuixa de pollastre. Les nostres observacions van ser:

*Qualsevol carn que ens mengem és la part del múscul de l’animal.
*Tots els músculs de la cuixa de pollastre es troben dins d’una mena de funda transparent que els cobreix totalment.
*Un cop vam tallar els músculs vam poder veure el fèmur, la tíbia i el peroné.
*Quan vam estirar el múscul per separar-lo vam veure que estava unit a l’os per una tira blanca, el tendó.
*Vam observar que els ossos estant lligats entre ells amb els lligaments.
*Que els extrems dels ossos estant coberts d’una capa blanca i està feta de cartílag. Aquest cartílag serveix per protegir els ossos a les articulacions per tal que la fricció entre ells no provoqui desgast i dolor.
*Vam veure que l’os és fort, però per dins és tou. La part de dins de l’os és diu moll de l’os.

Un cop vam acabar aquest observació ens vam preguntar que passaria si poséssim el fèmur en un pot ple de vinagre. Primer vam pensar hipòtesis. Alguns vam dir que canviaria de color, d’altres que es faria més curt… Després de 8 dies ens vam adonar que l’os havia perdut la seva duresa, és a dir, que  l’àcid del vinagre havia descalcificat l’os. L’os era tou!

Hem gaudit molt fent aquestes observacions!

Aquí us deixem unes imatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>