JUGUEM A ULTIMATE FRISBEE

Aquest trimestre hem estat treballant un esport poc conegut: l’Ultimate Frisbee. És un esport que els nens i nenes estan poc acostumats a veure i a jugar. Per això vam pensar que una bona manera per treballar-ho seria que vingués algú que el practiqués. Així que ens va visitar en Marc Masó de l’equip Disctèrics, un equip l’Ultimate Frisbee de Girona, per explicar-nos com es juga. És un esport sense contacte i es tracta de fer passades entre els companys/es d’equip evitant que caigui a terra o que l’equip contrari talli la passada. Per fer un punt han de fer arribar el frisbee a l’àrea de gol.

Els alumnes ja havien estat practicant una mica abans i van experimentar que és molt diferent fer llançaments amb frisbee que amb una pilota. Amb en Marc varen fer jocs per treballar les passades i finalment van fer un partit. Vam trobar molt interessant que fos un esport d’equips mixtos, i sense àrbitre. Els àrbitres són els mateixos jugadors. Tothom esdevé responsable de respectar les normes i a no cometre infraccions de forma voluntària. Quan algú canta una falta, els jugadors tenen uns segons per parlar-ne. No és necessari convèncer a l’altre sinó donar l’opinió amb respecte i finalment aplicar l’acció necessària per tornar al joc.

 


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>