P3

19 DE JUNY

AVUI ÉS L’ÚLTIM DIA DEL CURS I ENS VOLEM ACOMIADAR DE TOTES I TOTS VOSALTRES AMB AQUEST VÍDEO. ESPEREM QUE PASSEU UN BON ESTIU I ENS RETROBEM AL SETEMBRE!

https://photos.app.goo.gl/bPAhsgqkbJtGjfmp9

 

 

 

 

 

 

Feliç setmana famílies!

Des del cicle d’educació infantil les mestres us volem enviar un missatge de positivisme. Com que tenim moltes ganes de veure’ns hem pensat que podia estar bé colar-nos per aquesta petita finestra virtual. Esperem que ho gaudiu!! Clica a la fotografia per veure-ho

Som conscients que estan sent uns dies complicats per a tothom, no cal dir que estem amb tots vosaltres de pensament i que estem desitjant que tot això quedi endarrere per poder retrobar-nos de nou a les aules.

Per tal de fer-vos aquests dies un xic més divertits i distrets us anirem penjant petites propostes que esperem que us agradin i enriqueixin el vostre  dia a dia.

https://photos.app.goo.gl/cxq4wE8bHi4WPCGE7

19 DE JUNY

Hola nens i nenes de P3 us volem explicar un conte molt bonic entre totes. La Leo, la Pilar, la Paqui i la Mireia expliquen amb molta tendresa un conte per a vosaltres. Espero que el gaudiu tant com nosaltres quan l’hem explicat, ho hem fet amb molta il·lusió per a vosaltres. Una forta abraçada! Bones vacances!

https://photos.app.goo.gl/pReS7oJTEZJhDN8a6

SETMANA  DEL  12  AL  19 DE JUNY

 

SOM MATEMÀTICS

Enllaç matemàtic on hi trobareu moltes activitats que tenen relació amb el fons marí.

https://clic.xtec.cat/projects/elmar/jclic.js/index.html

 

PINTURA AMB GLOBUS!!

La Pilar ens presenta una activitat plàstica molt divertida amb globus. Anima’t a passar una bona estona!

https://photos.app.goo.gl/qjodht7rhgTUtHKb7

 

PESQUEM?

Us agrada l’aigua? doncs endinsem-nos al fons marí tot pescant peixets. Vinga cliqueu l’enllaç la Mireia us explica com fer-ho!

https://photos.app.goo.gl/uCpTiWt4ZBMYxn799

 

JUGUEM AMB ELS NOMS?

Avui us engresca la Leo a fer una activitat divertida amb els noms. Prepareu el vostre enginy i destresa per realitzar aquesta activitat!

https://photos.app.goo.gl/xkYwAXxuFDsdwG957

 

CONTE: T’ESTIMO QUASI SEMPRE

Un emotiu conte que ens explica la Leo per a tota la família.

https://photos.app.goo.gl/ZjcprGur71j8B4K77

 

AIGUA DOLÇA, AIGUA SALADA

Aquesta setmana us proposem un experiment amb aigua dolça i aigua salada.

Us animeu?

https://www.sortirambnens.com/per-fer-a-casa/jocs-per-a-nens/experiments-infantils/experiment-amb-aigua-dolca-i-aigua-salada/

 

SETMANA  DEL  5  AL  12 DE JUNY

EXPERIMENTEM  AMB  PLANTES  AROMÀTIQUES

Per aquesta setmana us proposem experimentar amb plantes aromàtiques . Podem utilitzar farigola, romaní, espígol, menta, maria lluïsa, …. podem tallar branques d’aquestes plantes i tocar-les, esmicolar-les, olorar-les, aixafar-les amb una pedra o morter, posar-les en aigua,  jugar a fer menjars si volem, …  Veureu quina olor més bona que fan les vostres mans i quina olor desprenen per l’habitació.

 

CONTINUEM  AMB  LES  PLANTES  AROMÀTIQUES!! ARA  FEM  D’ESCULTORS!!!

Amb pasta de sal, farem una base per fer un collage de plantes aromàtiques. La Pilar us ho ensenya a fer !

https://photos.app.goo.gl/87J1MktS6x47ZEJK8

JUGUEM  AMB  L’AIGUA!!!

Aquesta setmana , us proposem fer  el treball de dits fins amb aigua i esponges. Necessitem un recipient, una ampolla d’aigua i una esponja. Omplirem el recipient, galleda, palangana, …. amb aigua, empaparem l’esponja, i l’exprimirem per la boca de l’ampolla, fins que estigui plena.

CONTINUEM  JUGANT  AMB  EL  NOSTRE  NOM  I  EL  TRAÇ!

Aquesta setmana la Leo ens presenta un joc molt divertit per treballar la consciència del nostre propi nom, una proposta on gran i petits podeu compartir moments plegats. Tampoc s’oblida del traç i us proposa una activitat plàstica i engrescadora per anar practicant tots els traços treballats!!!

https://photos.app.goo.gl/9Cs99xput1RPuEmRA

CONTE  DE  LA  SETMANA:  JUGUEM?

Avui la Pilar us explica el conte que es titula   “ Juguem ? “ Un conte com sempre carregat d’emocions i màgia.

https://photos.app.goo.gl/5xnhRY6EufLcd3nA6

BUSQUEM  TRES  DIFERÈNCIES

A veure  si trobeu les 3  diferències en les fotos de la Paqui, la Leo, la Mireia i la Pilar. Heu de mirar molt detingudament perquè  les  nostres mestres han estat força trapelles i ens volen fer brometes. Us hi atreviu???

BALLEM!!!!

Aquesta setmana us volem demanar la vostra col·laboració per crear un video ben divertit entre tots. Per això us demanem que ens envieu cadascú un petit vídeo de 3 a 5 segons on apareguin els infants ballant a ritme de la cançó dels Pets: Munta-t’ho bé. Ens ajudeu??? Envieu els videos al correu de la vostra classe abans del dia 15 de juny.

https://www.youtube.com/watch?v=Px1jVVcX4NI

 

SETMANA  DEL  29  MAIG AL 5 JUNY 

 

EL NOSTRE NOM

Continuem fent activitats referents al  nostre nom :  jugarem al  bingo , i farem el traç pintant amb pintura congelada. . Com ho farem ? molt atents al que ens explica la Leo !!

https://photos.app.goo.gl/3ZbUEoL9F94dTEWZ8

 

 

També us volem proposar que mireu un enllaç d’un abecedari fonètic en català.

Clika l’enllaç:

https://www.youtube.com/watch?v=uvrdzQwLhHc

 

DESGRANEM PÈSOLS

Aquesta setmana, en l’activitat de dits fins, us proposem que ajudeu als pares i mares a desgranar  pèsols. Després els farem per dinar, i ja veureu què bons que són !

Aprofiteu, que ara és el temps, i en podem comprar a les botigues !

DIBUIXEM I FEM REGALIMS

Aquesta setmana farem un  dibuix amb ceres, i després hi farem regalims. La Pilar us ho ensenya !

https://photos.app.goo.gl/HcHb9MaPWKFd4VwQ6

INTRODUCCIÓ AL CUB

En l’ activitat de mates, la Mireia us ensenya que és un cub. Estigueu ben atents !

https://photos.app.goo.gl/8wDQT6nratpcsU7d6

EXPERIMENTEM AMB ELS PEUS

Aquesta setmana , per fer  l’activitat d’experimentació ,necessitarem safates,  capses, galledes, o recipients, on hi podem posar.hi els peus. A dins de cada  recipient  hi posarem materials diferents : cigrons secs,  pedretes,  sorra, cotó fluix, petxines, aigua,…. Els materials seran de diferents  textures , i així anirem notant les diferents sensacions quan els trepitgem. Podem fer diferents jocs : fer un circuit, o tapar-nos els ulls i endevinar quin és el material que estem trepitjant. A veure quines sensacions teniu !!!

EL CONTE “AMB LA TANGO SOM TRES”

Aquesta setmana la Mireia ens explica aquest  conte , basat en una història real, on els personatges són una família de pingüins.

https://photos.app.goo.gl/3fdtyv5PYEmaTFMN7

 

 

FEM MÀGIA

Us proposem unes activitats de màgia ben senzilles i sorprenents.

https://youtu.be/a2uDdt7UR_E

SETMANA  DEL  22  AL 29  DE  MAIG

PREPAREM  EL  NOSTRE  MINI  TEATRE

Aquesta setmana la Pilar ens proposa una activitat plàstica molt divertida que ens permetrà fer volar la nostra imaginació i representar les aventures més increïbles. Teniu una capsa de sabates? Doncs presteu atenció que la Pilar us ho explica pas per pas.

https://photos.app.goo.gl/RrDo2vCHxx9HKkjM7

TREBALLEM  LA  PINÇA

Us volem proposar una nova activitat de dins fins. En aquesta ocasió necessitarem:

  • Bales de diferents mides.
  • Bases antilliscants de banyera
  • Pinces petites.

L’activitat consisteix en agafar les bales amb les pinces i col·locar-les sobre la base que estarà amb les ventoses cap a dalt.

“CONSTRUÏM” EL  NOSTRE  NOM  I  PRACTIQUEM  EL  TRAÇ  TOT BALLANT

Continuem engrescats en el treball del nostre propi nom i en la adquisició del traç de les lletres. La Leo us presenta en aquest nou video activitats originals i divertides com “construir” el nom amb peces de construccions, treballar el traç de les lletres amb una base de pintura o ballar a la última tot practicant els diferents traços treballats fins ara.

https://photos.app.goo.gl/rT8GUjrZDkzUdJ4v6

 

JUGUEM  AMB  L’1, 2, 3.

La Mireia, la nostra matemàtica més divertida, ens presenta una nova proposta en la que els nombres es converteixen novament en un joc apassionant on treballar la correspondència quantitat-grafia. Prepareu-vos per continuar gaudint mentre apreneu!!! 1,2,3 som’hi!!!

https://photos.app.goo.gl/FM7XRorx6jxvpQtH6

EXPERIMENTEM  AMB  EL  IOGURT!

Us proposem una activitat molt divertida !!! Experimentem amb iogurt!

Necessitem:

– Iogurt

– Colorant alimentari

– Paper, plàstic o bossa d’escombraries

– Estris (culleres, recipients, canyetes…..)

Posarem paper, plàstic o bossa d’escombraries oberta a sobre d´una taula per tal de cobrir-la. Oferirem el iogurt al nen/a per tal que l´escampi lliurament i podrà experimentar les sensacions que li provoca aquest material i si a més a més vol, el podrà barrejar amb colorant alimentari i observar els canvis que es produeixen..Podrà tocar, dibuixar amb els dits o altres estris que tingueu  l´abast, fent transvasaments amb recipients i culleres, xuclar amb canyetes …  Tot una sèrie de propostes per gaudir !!!

ENS  MOVEM  A  RITME  DE  XOCOLATA!!!

Aquesta setmana estem ballarins i us volem proposar un enllaç on tota la família podrà moure el cos amb la coreografia de “Chocolate” Una oportunitat ben divertida per passar estones plegats i riure àmpliament en família.

https://www.youtube.com/watch?v=lFWysdCgVNg

ENDEVINA COM T’ESTIMO

Aquesta setmana la Leo ens explica el seu conte preferit. Un conte ple de màgia i amor que sens lloc a dubtes ens porta a pensar en aquells a qui més ens estimem.

https://photos.app.goo.gl/XQBbyLuRmiYSkkHg9

SETMANA  DEL  15   AL  22  DE  MAIG

 

EXPERIMENTEM AMB L’AIGUA!

Ara que ja ha arribat el bon temps, aquesta setmana us proposem experimentar i jugar amb aigua. Omplirem un recipient  ( galleda, palangana, safata fonda , …. el que tinguem a casa ) amb aigua, i experimentarem amb estris diversos ( gotets i pots  de diferents mides, coladors, embuts, ampolletes, esponges,  taps de suro, de plàstic…) . A veure  quantes coses podem fer, i què descobrim ! 

També  podem utilitzar  joguines, animals, vaixells, pedres, i jugar com si fós el fons del mar, la platja, …

I a gaudir …. que ja sabem que us agrada molt jugar amb l’aigua !!!!!

CONTE: “NEDA QUE NEDA”

La Pilar  explica el conte del Neda que Neda. Tornem a explicar una història de peixos, i de la importància  i de tot el que som capaços d’aconseguir quan fem les coses junts.

Enllaç:  https://photos.app.goo.gl/pqoSCswu5JbDb9Wq6

ACTIVITAT PLÀSTICA ESTAMPEM AMB DIFERENTS OBJECTES

Us proposem una activitat ben primaverenca. Per a fer-ho necessitarem rotllos de paper de w.c.  Utilitzarem els tubs per tallar una punta de formes diverses que després estamparem amb pintura sobre una base. L’estampació pot ser lliure.  També podem utilitzar l’altre costat del rotlle de paper i estampar cercles. A part dels tubs  També podem  utilitzar elements i objectes diversos. Imaginació al poder!!!

 

 

DITS FINS: CANTEM I FEM UN RUSC D’ABELLES

Avui farem un rusc d’abelles per dur a terme l’activitat de dits fins.

Us proposem  escoltar , cantar i ballar la cançó  “Zum zum fa l’abella” del Jordi Tonietti.

Enllaç:  Zum Zum fa l’abella  

La Pilar us ensenyarà com podem fer un rusc per jugar a posar cada abella al seu habitacle.

Enllaç: https://photos.app.goo.gl/xM8y5EpTaktRcbrf8

 

EL TRAÇ DE LES LLETRES

Després de treballar els diferents aspectes del traç ( vertical, horitzontal, el cercle ), aquesta setmana la Leo comença a explicar-nos com s’ha de fer  el traç de les lletres , la direccionalitat, per on hem de començar, … i durant aquestes setmanes, ens anirà parlant de les diferents lletres que aprendrem.

Endavant ….. que comencem l’aventura de les lletres !!!!

Enllaç per a les famílies:  https://photos.app.goo.gl/27Xj7rRGrmkSj5fK7

Enllaç per als infants: https://photos.app.goo.gl/1ugDkAjeV1qvRnoXA

 

 

EL NÚMERO 3

Amb la Mireia començarem a treballar el número 3 , tant la grafia, com la quantitat. 

Mireu el vídeo, que la Mireia us ho explica !!!

https://photos.app.goo.gl/HFftxsqyYU8FzFPU8

 

SETMANA  DEL  8 DE MAIG  AL  15  DE  MAIG

 

DECOREM LA INICIAL DEL NOSTRE NOM!

Aqui teniu l’enllaç:

https://photos.app.goo.gl/rXCWt8FekWCiYG1c7

Aquesta activitat artística que us proposa la Pilar és fantàstica!

Creem les inicials del nostre nom, mitjançant materials reciclats.

Necessitareu:

  • tot tipus de material reciclat
  • tisores
  • cola
  • cartró per la base

JUGUEM AMB ELS NÚMEROS?

https://photos.app.goo.gl/PS3Mmm5LkAAhvpdA7

La Mireia us proposa una activitat per repassar els nombres apresos.

Fem una repassada als nombres treballats. Voleu jugar amb l’1, el 2 i el 3? Doncs som-hi?

 

 

DITS FINS: PESQUEM!

L’activitat que us proposem és molt divertida i una mica passada per aigua!

Omplim un recipient amb aigua i tirem gomes de cabell o gomes de pollastre o gomes de colors o també podem combinar-les totes i amb un pal (pal de pinxo,algún cassó, un pal trobat a la natura…).Ja esteu preparats per pescar les gomes? 

També podeu fer servir taps, feu volar la vostra imaginació!

 

JUGUEM AMB EL TRAÇ CIRCULAR I SEMICIRCULAR

 

 

https://photos.app.goo.gl/Fg2QKbQHsgC49CoU9

Aquesta setmana la Leo us torna a presentar activitats de traç. En el video que trobareu a continuació, podreu trobar propostes per treballar el traç circular de manera divertida i engrescadora. Us hi animeu? Prepareu el dit eixerit i les ganes de passar-ho bé mentre practiquem.

 

 

CONTE DEL PEIX IRISAT!

 

https://photos.app.goo.gl/pBjKfhtu1X7f25ja8

La Paqui ens ha explicat el meravellós conte del peix irisat!

Ens ha immers al fons del mar, us animeu a escoltar el conte?

 

 

SETMANA  DEL  29  D’ABRIL  AL  8  DE  MAIG

 

FEM  CLASSIFICACIONS!

Aquesta setmana us presentem una nova proposta matemàtica. En aquesta ocasió us animem a fer classificacions a partir dels colors. Per a fer-ho aprofitarem els objectes que tingueu per casa. Mireu el video i preneu nota!!

https://photos.app.goo.gl/yDvEQktTeP9grtjR7

JUGUEM  AMB  LA  NOSTRA  CARA!

Aquesta setmana la Pilar ens presenta una proposta molt interessant per treballar l’esquema corporal i més concretament l’esquema del nostre rostre. Prepareu-vos per ballar i sobretot per ser creatius!!! Prepareu el vostre millor somriure!!! Lluíiiiiiss!

https://photos.app.goo.gl/WiCCi3GDNSVC3gUs7

ELS CAÇADORS  I  LES  CAÇADORES  D’ESTELS

En aquesta etapa de p3 és molt important el treball de la motricitat fina, o com nosaltres anomenem sovint, el treball de dits fins. És important que els menuts i les menudes de casa adquereixin un bon domini de la pinça per poder endinsar-nos més endavant en el procés de la lectoescriptura.

Aquesta setmana us proposem que gaudir en primer lloc de l’enllaç d’una cançó que a nosaltres ens agrada molt: “ el caçador d’estels”.

https://www.youtube.com/watch?v=ZYHZo9T09oA

Després us animem a que us convertiu en caçadores i caçadors d’estels. Per a fer-ho necessiteu:

  • Una safata un xic profunda.
  • Un paquet de llenties
  • Estels retallats de cartolina o cartró.
  • Unes pinces d’estendre la roba.
  • Un bol petitó.

Posarem en la safata les llenties i els estels. Aleshores us convidem a agafar els estels amb les pinces i posar-los dins del bol. A veure qui els pot caçar tots!!!

TREBALLEM  EL  TRAÇ MENTRE  ENS  DIVERTIM!!

Aquesta setmana novament la Leo us presenta una nova activitat de traç, aquest cop amb propostes força manipulatives i engrescadores. Després també us presentarà diferents maneres de treballar el traç de manera diferent.

Som-hi!!

https://photos.app.goo.gl/j4cH6iS2LUkv8DaL8

LA  PLUJA  DE  COLORS

El Pau de la Classe dels Bergants ens ha explicat una activitat que ens ha semblat molt interessant i us la volem proposar.

Què us semblaria observar gotes de pluja de colors???

Per a fer-ho necessitarem:

  • Un pot transparent.
  • Escuma d’afeitar
  • Aigua
  • Colorant alimentari.

Posarem aigua en el pot i a sobre una bona base d’escuma, Després hi afegirem per sobre una mica de colorant alimentari de diferents colors. Què creieu que passarà???

ELS  COLORS  DE  LA  NOSTRA  PELL

Aquesta setmana la Mireia és l’encarregada d’apropar-nos l’hora del conte a casa.

El conte “Els colors de la nostra pell”, és un conte preciós que sens dubte ens ajudarà a comprendre i admirar la riquesa de la diversitat. Esperem que us agradi!

https://photos.app.goo.gl/4zsQhuBWcTATPqbBA

SETMANA DEL 24 D’ABRIL  AL 1 DE MAIG

ESTAMPEM  CERCLES!!!

A l’escola  vam tallar per la meitat esferes   ( taronges ), i quan ho vam estampar sobre el full els dibuixos que sortien eren cercles. 

Us proposem que estampeu cercles a casa, amb pintures, i els objectes que tingueu a l’abast : rotlles de paper de water o cuina, taps d’ampolles, taps de suro,càpsules de cafè, gots de diferents mides, o a partir d’esferes, com vam fer amb les taronges.

 

FEM  UN  PUNT  DE  LLIBRE  BEN  CREATIU!

D’ençà que les escoles van tancar les portes i va començaR el confinament a casa “l’Arc de Sant Martí” ha esdevingut el protagonista en molts balcons i finestres amb el lema “jo em quedo a casa” i “tot anirà bé”.

Què us sembla si fem dels colors de l’Arc de Sant Martí els protagonistes del nostre punt de llibre per aquest Sant Jordi?

Us proposem que amb el material que disposeu,  amb la tècnica que  preferiu i amb els elements que hi vulgueu representar confeccioneu un punt de llibre ben acolorit per acompanyar les pàgines dels vostres contes.

GUARNIM  LES  NOSTRES  FOTOS!

 Aquesta setmana us proposem que us convertiu en grans artistes. Per a fer-ho caldrà que imprimim una foto nostra  en blanc i negre, i a partir d’aquí, utilitzant colors, retoladors,ceres, llana, papers de colors,… , ens caracteritzem en els diferents  personatges del conte de St. Jordi o del que vulguem.  Ens podem convertir en més d’un personatge, o podem fer més personatges amb els diferents membres de la família.

Fem volar la imaginació !!!

 

ENFILEM  MACARRONS

El treball de la pinça i de dits fins és importantíssima en aquestes edats primerenques per això us volem proposar una activitat on ens ho podem passar molt bé al mateix temps que treballem la motricitat fina. Preneu nota!!

Amb una base de plastilina, fang,  porexpan,o com vosaltres ideeu, hi claveu  broquetes. Haurem d’enfilar el que vosaltres vulgueu. Poden ser macarrons, canyes trencades a trossets, botons, … el que tingueu a casa amb un orifici al mig.

A partir d’aquí, podem anar comptant els elements que hi enfilem, podem fer una seriació ( una canya verda , una vermella,una verda ,una vermella, …), o simplement anar enfilant els diferents elements.

 

TREBALLEM  EL  TRAÇ  INCLINAT

Aquesta setmana  us presentem diverses propostes del treball del traç inclinat.

Prepareu-vos per moure el cos i practicar el traç de manera divertida… teniu un mirall per casa?.…  Som-hi!!

https://photos.app.goo.gl/WbbJUVgVddBN4SLDA

 

 

FEM  SERIACIONS  AMB  OBJECTES  DE  CASA

Us proposo que busqueu 2 objetes ben diferents, per exemple encaixos verds i pilotes grogues o ninots i cotxes… Mireu el video i animeu-vos a casa a fer seriacions!

https://photos.app.goo.gl/nyrVQLVzJK45Qitd7

 

MOVEM  EL  COS  A  RITME  DE  CANÇONS!

Aquest setmana també us volem proposar que els infants i no tant infants de casa deixin de banda la vergonya i ballin al ritme d’algunes de les cançons que ballem més a l’escola.

El  Lleó vergonyós

https://www.youtube.com/watch?v=lYriMzzMsUw&t=5s

SETMANA DE  SANT  JORDI!

Aquesta setmana és de ben segur una setmana especial. Una setmana carregada de somnis, màgia i imaginació. Per aquest motiu des de l’escola us volem acompanyar durant aquests dies i proposar-vos tot un seguit d’activitats divertides on pugueu deixar volar la vostra creativitat. Preparats? Som-hi!!!

 

LA  LLEGENDA  DE  SANT  JORDI

AL  LLARG  D’AQUEST  DIES  DE  BEN  SEGUR  US  EXPLICARAN  MIL  VERSIONS  DE  LA  LLEGENDA  DE  SANT  JORDI. LA  MARIA  DEL  MAR  TAMBÉ  US  VOL  PRESENTAR  AMB  TITELLES  LA  NOSTRA.  ESTEM  SEGURES  QUE  LA  GAUDIREU!!!

https://photos.app.goo.gl/mT27veZ8aMEd3g9x6

 

FEM  UN  DRAC!!

UN  DELS  PROTAGONISTES  INDISCUTIBRES  DE  SANT  JORDI  ÉS  EL  DRAC  FEROTGE.. O NO  TANT.. SIGUI  COM  SIGUI  US  VOLEM  PROPOSAR  QUE   CREEU  EL  VOSTRE  PROPI  DRAC. VIGILEU  AMB  LES  FLAMES!!

https://photos.app.goo.gl/bKRAU7VgmvZ3pNeY9

 

FEM  UNA  ROSA

LA  ROSA  SEMPRE  REPRESENTA  UN  SIGNE  D’AMOR, DE  CALIU,  D’AFECTE…QUI  DIU  QUE  NO  PODEM  TENIR  UNA  ROSA  SI  NO  SORTIM  DE  CASA. LA  VERO  ENS  EXPLICA  COM  FABRICAR  LA  NOSTRA  PRÒPIA  ROSA. PRESTEU  ATENCIÓ!

https://photos.app.goo.gl/memHoTEEaJ9qUbWL8

 

EL  CAVALL  DE  SANT  JORDI

QUI  DE  VOSALTRES  US  VOLEU  CONVERTIR  EN  UN  VALENT O  VALENTA  CAVALLER?? LA  SILVIA  US  ENSENYA  COM  AMB  UN  PAL  D’ESCOMBRA  PODEU  CONSTRUIR  EL  VOSTRE  PRÒPI  CAVALL  PER  CAVALCAR  PER  LES  ESTRELLES!

https://photos.app.goo.gl/qyNXdoGXjubJ5Sda6

EL  REI  I  LA  PRINCESA

TOTA  BONA  LLEGENDA  DE  SANT  JORDI  TÉ  UNA  PRINCESA   I  UN  REI.  AQUESTS  PERSONATGES  PODEN  SER  COM  NOSALTRES  ENS  IMAGINEM; UNA PRINCESA  VALENTA  I  DIVERTIDA, PORUGA, ORIGINAL I EXTREMA…. LA  NOSTRA  PRINCESA  SIGUI  COM  SIGUI  PORTA  CORONA  I  LA  CRISTINA  US  PROPOSA  COM  FER-NE  UNA.

https://photos.app.goo.gl/FyGK2SLyoyuhpfXF7

FEM  UN  CASTELL

PER  FER  LA  NOSTRA  PRÒPIA  REPRESENTACIÓ  DE  LA LLEGENDA  NECESSITEM  UN  BON  CASTELL ON  REPRESENTAR  LA  HISTÒRIA.  VOLEU  CONSTRUIR  EL  VOSTRE?  LA  LEO  I  EL  SEU  AJUDANT  ENS  EXPLIQUEN  COM  FER-HO  AMB  UNS  RETALLS  DE  CARTRÓ.

https://photos.app.goo.gl/EMTasjxrHUo4yyuP6

ELS  CONTES!!!

SI  EL  DIA  23  D’ABRIL  HI  HA  ALGUN  PROTAGONISTA  AQUEST  ÉS  SENS  LLOC  A  DUBTES  ELS  LLIBRES  I  ELS  CONTES.  DES DE  L’ESCOLA  US  VOLEM  ANIMAR  A  QUE  SEMPRE  QUE  TINGUEU  OCASIÓ  BUSQUEU  UN  MOMENT  PER  COMPARTIR  UN  CONTE  AMB  AQUELLS  QUE  US  ESTIMEU.  NO  OBLIDEU  QUE  CADA  CONTE  ÉS  UNA  PORTA  OBERTA  AL  MÓN  DELS  SOMNIS  I  LA  IMAGINACIÓ.

LA  LAURA  ENS  VOL  EXPLICAR  UN  CONTE  D’UN  DRAC  UN  XIC  PECULIAR….  A  GAUDIR!

https://photos.app.goo.gl/xcS8BZRUb976p94Y6

 

FEM  PUNTS  DE  LLIBRE

I  PARLANT  DE  TRADICIONS… UNA  DE  LES  NOSTRES  TRADICIONS  DE  CADA  ANY  ÉS  LA  CREACIÓ  DELS  PUNTS  DE  LLIBRE.  ORIGINALS  SEPARADORS…  I   AQUEST  ANY  MALGRAT  LA  SITUACIÓ  TAN  EXTRAORDINÀRIA  QUE  ESTEM  VIVINT  NO  LA  VOLIEM  PERDRE.  PER  AIXÒ  LA  NÚRIA  US  PROPOSA  ALGUNS  PUNT  DE  LLIBRE  BEN  DIVERTITS!

https://photos.app.goo.gl/zXzTcuLLmBGszMAfA

CUINEM  ELS  PERSONATGES

A  LA  PILAR LI  ENCANTA  CUINAR  I AQUESTS DIES  US  PROPOSA  FER  UNA  FUSIÓ  ENTRE  SANT  JORDI  I  LA  CUINA…. A  VEURE  QUE  ENS  TÉ  PREPARAT….

https://photos.app.goo.gl/wpfUUzPFmvXBitQD8

 

 

FEM  BOMBOLLES DE  COLORS!!

A l’escola hem estat treballant les formes i cossos geomètrics què us sembla si ho provem de manera divertida?

https://photos.app.goo.gl/g8jurCCLscWLGSdb8

 

PREPAREM BOSSES  SENSORIALS PER TREBALLAR EL TRAÇ

Per crear les nostres bosses sensorials necessitarem:

  • Bossa amb tanca.
  • Gel fixador de cabell
  • Pintura
  • Purpurina
  • Bastonets de les orelles,

Dins la bossa hi posarem el gel, una mica de pintura i si volem un xic de purpurina. Després ho tancarem bé i hi posarem cinta adhesiva a la tanca.

I llestos!! Es tracta de recolzar la bossa sobre una base plana i ja podem practicar amb el bastonet o amb el dit tots els traços treballats.

 

 

 

FEM SERIACIONS!!

Anem a fer matemàtiques!!!

Enguany hem treballat les seriacions de dos atributs. Us proposem que les continuem treballant aquest cop tot utilitzant pinces de roba de colors variats.

Primerament prepararem en tires les bases de la seriació; per exemple pintant o enganxant gomets de dos colors establint una seriació, per exemple: un verd, un vermell, un verd, un vermell, un verd…

Després oferirem als menuts els nostres cartells i les pinces de diferents colors. 

Els infants hauran de seguir i pinçar les pinces seguint la nostra consigna.

 

 

EL NOSTRE PROPI CONTE DE LA MONA

No voliem perdre l’oportunitat d’explicar-vos un nou conte, aquest cop la nostra Mireia se l’ha inventat un xic per acompanyar-nos en aquests dies tan especials i diferents. Esperem que us agradi!

https://photos.app.goo.gl/xqYVjJ6cVNj3PWrG8

 

EXPERIMENTEM AMB CARAMELS DE XOCOLATA DE COLORS

Us proposem una activitat ben colorida i divertida.

Què passaria si posem en un plat de manera continuada caramels de xocolata de colors i hi afegim una micona d’aigua? Podeu fer hipòtesis i després comprovar-ho… No s’hi val a menjar-se els caramels del plat!!!!

 

PREPAREM CONILLETS I POLLETS DE PASQUA?

La Sara de la classe dels Minyons ens ha enviat una proposta que ens ha semblat força interessant i volem compartir amb vosaltres.

Us hi animeu?

Necessitem tubs de paper de vàter, oueres, pintura i força imaginació!!!

 

GUARNIM  ELS  NOSTRES  OUS  DE   PASQUA

Continuem creatius!! Ara us proposem que deixeu volar la vostra imaginació i creativitat i prepareu diferents ous de pasqua!

Per a fer-ho dibuixarem diferents ous de diferents mides en la base de cartolina o cartró. Després podrem guarnir els ous de la manera que més ens agradi: enganxant teles, gomets, objectes, pintant-lo amb pintura, ceres, colors…

Un cop tinguem els ous acabats algú de la família els amagarà i els menuts de la casa els hauran de buscar. Apa a veure qui en troba més!!!

 

PLANTEM  LLENTIES!

Aquests dies no podem anar a l’hort de l’escola… així què us sembla si fem d’hortelans des de casa?? Escolteu a la Paqui que segur que ens ajuda!!!

https://photos.app.goo.gl/R1ginhaXcJnTkQi17

 

FEM  COLLARETS DE PASTA!!

Avui toca mudar-se! Què us sembla si preparem uns bonics collarets amb pasta que tinguem per casa? Només necessitarem cordills llargs i diferents tipus de pasta que els infants puguin enfilar. També poden quedar molt bonics si teniu pintura i podem pintar la pasta anteriorment, sinó amb el mateix color de la pasta de ben segur estarem guapissims i guapissimes!!!

 

FEM  IOGA EN FAMÍLIA

A l’escola ens agrada força buscar petits moments de relaxació. Aquest cop us volem proposar un enllaç on trobareu petites històries que us seran amenes i de ben segur us divertiran mentre us mostren algunes postures de Ioga.

https://www.youtube.com/watch?v=feJdmeEV9YQ&list=PLXXK92W_TbtfLxHS4OsXddX_3uyIt4Wkn&index=3

LLENCEM  LA  BOLA!!

Per fer la proposta necessitarem una capsa de cartró un xic més gran on improvitzarem un altre conillet; orelles, nas i com a boca farem un bon foradet. La nostra tasca, a part de la creació del conillet en si, serà colar una pilota petita per la boca del conill. Us hi atreviu??

 

 

FEM  LA MONA!!

Enguany de ben segur les vacances de Setmana Santa de ben segur són diferents… Per aquest motiu us volem proposar fer la vostra pròpia mona! La Pilar s’ha posat el davantal i us presenta la seva recepta per a llepar-se’n els dits!

Bon profit!!

https://photos.app.goo.gl/Rt9PBJdiAZf7v7PM8

 

RELACIONEM LA QUANTITAT AMB LA GRAFIA CORRESPONENT

Només necessitem una ouera i botons o altra tipus de material. cada espai li posarem un número1 o el número 2 amb rotulador.  De manera opcional podem pintar la ouera amb pintura.Així relacionem el nombre amb la quantitat.

COLLAGE

Ens convertim en artístes! Creem un collage amb diferents tipus de materials que tinguem a casa, taps de suro, diferents cartons,fils, cordes, fulles, trossets de papers, de robes.… i també podem aprofitar el collage per afegir un missatge bonic.Segur que us quedarà genial, vinga a crear!

 

SAFATA EXPERIMENTACIÓ AMB LLEGUMS

Agafem una safata o un contenidor i hi afegim llegums. Proporcionem als infants materials de cuina: culleres,gots, cullarots, cassons petits…  I ja estem preparats per experimentar! També podem utilitzar les llegums per jugar amb la cuineta!

 LA XOCOLATA!!!

En una safata aboquem la xocolata desfeta i els infants poden dibuixar amb els dits, els diferents traços treballats: el vertical i l’horitzontal, els nombres 1 i 2 treballats… i després els deixem volar la seva imaginació amb la xocolata!

CANTEM I BALLEM!

 

Ens agrada molt ballar i passar-ho bé! i aquestes cançons són per ballar i passar-ho bé, podem crear coreografies i passar una estoneta en família ballant i remenant el cul! Us engresqueu a casa a ballar les cançons amb els vostres petits?

https://www.youtube.com/watch?v=fduWu-3lOgw

 

https://www.youtube.com/watch?v=DOWkexpFdvU

 

https://www.youtube.com/watch?v=8IBamuyE-E4

 

UN PASSEIG MÀGIC AL MÓN DELS CONTES!

Enllaç: Orelles de papallona

 

 

 

ARC DE SANT MARTÍ.

En els darrers dies s’ha fet viral una proposta que a nosaltres ens ha agradat força i que us volem traslladar; què us semblaria preparar un arc de sant martí i penjar-lo al vostre balcó o finestra?  A part de ser una activitat plàstica i un bon repàs dels colors ben engrescadora, simbolitza que desprès de la tormenta, d’un mal moment torna a sortir el sol. En definitiva que tot anirà bé. Us animeu a guarnir els nostres balcons i carrers? Imaginació al poder!!

Una forta abraçada!!!

 

FEM  TRAÇ DE MANERA  DIVERTIDA!!

Qui ha dit que fer traç sigui avorrit? us proposem fer-ho de manera divertida i manipulativa. Per a fer-ho necessitarem una safata un xic gran i algun material en gra que tingueu per casa (sal, sucre, farina, sèmola.. qualsevol val). Amb la safata podem practicar el traç vertical, horitzontal, els nombres i lletres  que coneguem . Apa a practicar!!!

 

OMPLIM L’AMPOLLA

Aquesta activitat la tenim a l’aula a l’espai de dits fins i els hi agrada molt, així que us la proposem a veure que us sembla.

Per dur-la a terme només necessitem: una ampolla petita d’aigua buida, un recipient amb cigrons i una cullera.

Els nens i nenens han de traslladar amb la cullera els cigrons i posar-los dins de l’ampolla intentant que no caiguin al terra.

 

CURSES DIFERENTS

Aquests dies necessitem tenir la ment ocupada i el cos actiu… Us apunteu a fer curses??? Com que l’espai dins de casa és el que és que us sembla fer curses un xic curioses o diferents  al passadís o menjador… Fem una cursa de cul?? de genolls?? fent el cuc??? Ànim i prepareu-vos que els nostres infants són mooolt ràpids!!!

 

FEM  NEU!!!

A continuació us volem proposar una activitat que de ben segur despertarà els nostres sentits i ens permetrà experimentar d’allò més.

En un recipient de plàstic, preparem una barreja de bicarbonat i aigua ( les proporcions són, una part d’aigua per tres de bicarbonat ) . El recipient ha de ser una miqueta gran,tipus palangana o safata que tingui almenys 10 cm. de fondària, que permeti als infants jugar i manipular amb altres  objectes. Anirem barrejant els dos materials, poc a poc, fins que la barreja es converteixi en una massa d’una textura semblant a la neu. Els infants poden experimentar amb la sensació d’aquest material, i també hi podem afegir altres elements que tinguem a l’abast : potets, culleres , recipients de la cuineta, ninotets,… el que ells vulguin i el que us demani la imaginació. Quan acabeu l’activitat , no ho llenceu, ho guardeu fins que es vagi deteriorant.

VIU EL TEATRE!!!

És una proposta teatral perquè compartiu amb els vostres petits un temps de teatre a casa. Aquesta companyia obre les seves obres per a infants per a que tothom pugui gaudir del teatre en família aquests dies.

Si voleu passar una bona estona de teatre en família, Clickeu a l’enllaç i inseriu la contrasenya d’accés:

PINTAMÚSICA (0-5 anys). Contrasenya: pintamúsica

enllaç pintamúsica:

CINEMÚSICA (0-5 anys) Contrasenya: cinemúsica

enllaç cinemúsica

I per si teniu germanets grans… A partir de cinc anyets:

ALICIA AL PAÍS DE LES MERAVELLES (5a 12 anys). Contrasenya: aliciameravellesmusical

enllaç alicia al país de les meravelles

ALICIA EN EL PAÍS DE LOS MÓVILES (5 A 12 anys). Contrasenya:aliciamoviles

enllaç alicia en el país de los móviles

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>