Les receptes de FI2B

Els alumnes de FI2B durant aquest tercer trimestre aprofitant que treballavem el tema de la salut, han estat realitzant diferents receptes del tipics plats del seu país. Aquí en teniu una mostra:

 

 

ARROZ CON PESCADO Y VERDURAS

 

INGREDIENTES

 

aceite

-sal

-guindillas picantes

-pescado

-gimbo

-tomate triturado

-verduras(coliflor, pimiento, cebolla, tomate natural, zanahoria, berenjena,boniato etc.)

-arroz

 

 

UTENSILIOS

 

-cazuela

-cucharón

 

 

PROCEDIMENTOS

 

-Primero echamos el aceite  en la cazuela durante un minuto y luego freímos el pescado con ese aceite.

-Sacamos el pescado y lo dejamos a parte.

-Ponemos los dos tipos de tomate, la cebolla y el pimiento unos minutos.

-Le ponemos sal, la guindilla picante y el gimbo .

-Removemos todos los ingredientes unos minutos y luego le echamos tres vasos de agua grandes

-En este punto, le echo las verduras y se remueve bien todo.

-Al final le añadimos el pescado.

-Lo sacamos todo para poder cocinar el arroz y bajamos el fuego.

-Esta listo para servir.

 

I. N

MAFE

 

4 Persones

 

INGREDIENTS:

 

– 1 KG CARN DE VACA

– 10GR CREMA DE CACAHUET

– 5GR PEBRE NEGRA

– 2 PASTILLES AVECREM

– 25GR SALSA DE TOMAQUET

–  2 CEBES

-45 GR SAL

– 3 ALLS

– 20ml  D’OLI DE GIRASOL

– 1KG D’ARRÒS

 

 

PREPARACIÓ:

 

PER FER LA SALSA:

1. POSEM LA CASSOLA AL FOC, DESPRÉS POSEM  AIGUA.

2. TALLEM LA CARN DE VACA I LA TIREM A LA CASSOLA.

3. DEIXEM QUE BULLI MITJA HORA.

4. DESPRÉS POSEM 10GR DE CREMA DE CACAHUET I 25GR DE SALSA DE TOMÀQUET.

5. DEIXEM QUE BULLI MITJA HORA MÉS.

6. DESPRÉS AFEGIM DOS PASTILLES D’AVEGREM, 45GR DE SAL, 3 ALLS I 2 CEBES.

7. DEIXEM QUE BULLI MITJA HORA I JA ESTARÀ ACABADA.

 

PER FER L’ARRÒS:

1. POSEM LA CASSOLA AL FOC, DESPRÉS POSEM L’AIGUAL I DEIXEM QUE BULLI 10 MINUTS.

2. DESPRÉS LI POSEM L’ARRÒS.

3.HO MOVEM AMB UNA CULLERA GRAN.

4. POSEM 10 MG DE SAL, 15 ML D’OLI I DEIXEM QUE BULLI MITJA HORA, ANEM BAIXANT EL FOC I ACABAT.

 

D.A

 

 

 

PÀ AMB TOMÀQUET

INGREDIENTS:

– 4 TOMÀQUETS

– 1KG DE PÀ RODO TALLAT

– 1 FORMATGE

– 1 XORIÇO

– 400gr PERNIL DOLÇ

– 400gr PERNIL SALAT

– 1 FUET

– 1 BULL NEGRE

– 1 BULL BLANC

– OLI

– SAL

– 3l AIGUA

– 3l DE VI

 

UTENSILIS:

– GANIVET

– 1 FUSTA PER TALLAR

– 4 PLATS

– 4 GOTS

 

PASSOS:

– RENTA EL TOMÀQUET I EL SUQUES AL PÀ POSES LA SAL I L`OLI

– TALLA L`EMBUTIT

– POSA EL BEURE

– A MENJAR!

 

M. C

 

 

 

 

PANINIS DE TONYINA AMB TOMÀQUETS I OLIVES

 

4 Persones

 

 

INGREDIENTS:

– 4 panets plans

-1 llauna de tonyina

-4 tomaquets madurs

-5 olives negres desossades

-5 olives verdes desossades

– oli d’oliva

-sal

 

PROCEDIMENTS:

1. Posar una olla amb aigua a bullir.

2. Submergir els tomàquets a agua bullint durant uns segons, escorre’ls, pelar-los, tallar la pulpa dels tomàquets a daus i amanir amb sal i amb oli d’oliva.

3. Preparar el farcit en un vol: combinar la tonyina amb els tomàquets i les olives laminades.

4. A la barreja afegir julivert picat i barrejar-ho tot.

5. Agafar els paninis, tallar per la meitat i treure la molla del mig tot formant barquetes.

6. Farcir els paninis amb la barreja feta.

7. Posar els paninis al forn a 180º durant 20 minuts.

 

M . B.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>