Entorn virtual d’aprenentatge: google classroom

Aquest curs, tot l’alumnat de la ZER Atzavara començarà a utilitzar les eines que ens ofereix Google for Education.

Google for Education és un paquet d’aplicacions de comunicació i col·laboració allotjades al núvol, completament gratuït per a centres educatius que ens permet organitzar les comunicacions de forma online i treballar col·laborativament. Google for Education inclou funcions de seguretat fonamentals dissenyades específicament per a mantenir la informació segura i sota el control del propi centre.

Una eina interessant que ofereix aquest entorn és el Google Classroom és un entorn d’aprenentatge vinculat a tots els serveis de treball que ofereix Google. Des d’aquest es poden crear classes, distribuir tasques, comunicar-se amb altres usuaris i mantenir el treball organitzar de manera senzilla. És una plataforma que compleix la normativa de la Comunitat Europea en quant a la protecció de dades de menors.

Actualment tot el claustre de la ZER està fent una formació en l’Entorn Virtual d’Aprenentatge del Google Classroom a través de la figura de Mentor Digital del Departament d’Educació amb coordinació amb el CRP de L’Alt Camp.

Les escoles de la ZER Atzavara ens comprometen a utilitzar exclusivament el servei d’acord amb els propòsits legals i pertinents a les finalitats educatives per a les quals s’ha contractat, i a protegir la privacitat dels usuaris d’acord amb el que disposa la legislació i les regulacions aplicables a Espanya en matèria de protecció de dades (el dret fonamental a la protecció de dades de caràcter personal es configura en l’article 18.4 de la Constitució espanyola i en l’article 31 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, com a dret a l’autodeterminació informativa, i es desenvolupa en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), i en el reglament que la desenvolupa, i en el Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d’abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d’aquestes dades, juntament amb el  Reial Decret Llei 5/2018, de 27 de juliol, de mesures urgents per a l’adaptació del Dret espanyol a la normativa de la Unió Europea en matèria de protecció de dades.

En l’avís següent (Avís de privacitat de G Suite for Education) es proporcionen respostes a preguntes habituals sobre el que Google pot i no pot fer amb la informació personal del vostre fill o filla, com ara:

  • Quina informació personal recull Google?
  • Com utilitza Google aquesta informació?
  • Utilitza Google la informació personal dels alumnes per als usuaris de centres educatius d’ensenyament primari i secundària per tal d’orientar la publicitat?
  • Divulgarà Google la informació personal del meu fill o filla?

Google for Education ens assegura la privacitat de les dades de l’alumnat, no es posa cap dada personal en el moment de crear un compte. La informació que pugui haver en els comptes de l’alumnat no surten de l’entorn escola, és propietat del centre.

Us deixem uns links per poder llegir i entendre millor el funcionament d’aquesta plataforma.

https://cloudaliaeducacion.com/ca_ES/blog/el-nostre-bloc-1/post/privacidad-y-seguridad-de-g-suite-for-education-9

https://edu.google.com/intl/es-419/why-google/privacy-security/?modal_active=none

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>