Fem pa i visitem camps de Blat (Ei4 A i B)

Com ja us vam explicar en un darrer article, la setmana passada vam anar al Museu del Pa de Tona. En Quim Sañé, propietari del museu, ens va explicar tantes coses sobre el pa que ens va despertar una gran curiositat …

– Perquè no ens convertim en forners i forneres i fem uns panets exquisits?

La Fina i la Núria ens van portar els ingredients necessaris i seguidament, després de mostrar-los i parlar-ne, ens vam posar a treballar cadascú a la seva aula.

Quins panets més bons que ens van sortir i quina oloretaaaa!

Però enmig del procés, ens va sorgir un dubte: D’on surt la farina?

Investigant arribem a la conclusió que la farina que vam utilitzar era de blat.

– Tothom coneix el blat?

Pel voltants de l’escola hi ha camps de blat i decidim anar-los a veure.

Gràcies a l’hospitalitat de la Rosa i d’en Jaume, de la casa “Els Ginebres”, observem, toquem i palpem espigues de blat. I alhora fem una visita a la seva granja, tot jugant pels marges i anant a veure el seu bestiar: vedells i porcs.

Una meravella tot plegat!

(Cliqueu a la imatge per veure les imatges)