COM SOM PER DINS (2n)

A 2n estem investigant com és el nostre cos per dins. Una investigació que ha sorgit dia a dia a la nostra aula i, sobretot, dels interessos i les inquietuds dels nens i les nenes.

Amb l’arribada del fred, a la classe del Planetasaure, van començar a aparèixer la tos i els mocs i un dels companys, en tornar del pati, ens va explicar que de tant tossir li feia molt mal la panxa.

Ràpidament, vam encetar una conversa molt interessant sobre el tema, a la que  cada infant va poder explicar les seves experiències amb la tos i els mals de panxa. 

Arrel d’aquesta conversa,  van plantejar dues hipòtesis:

1 – Quan tossim, ens fa mal la panxa perquè fem molta força per tossir.

2 – Quan tossim la tos passa per un tub que passa per la gola i el  pit fins arribar a la panxa i fa venir el mal de panxa.

 Per confirmar o descartar aquestes hipòtesis, la primera actuació que vam fer va ser posar-nos en contacte amb el CAP del barri i una de les infermeres que hi treballa va venir a l’escola a fer-nos una xerrada. 

El funcionament del nostre cos és tant complex, a la  vegada que interessant, que van voler seguir descobrint més coses per coneixe’l més bé i acabar d’entendre tot el que la infermera ens havia explicat. 

Són moltes les activitats que hem dut a terme, consulta de llibres, visionat de vídeos, construcció d’una maqueta de l’aparell digestiu i diversos experiments de l’aparell respiratori. Però si hi ha una activitat que ens ha interessat molt ha sigut l’experiment amb els pulmons de xai. 

Per veure i comprendre millor com funciona l’aparell respiratori, una mare ens ha portat a l’aula uns pulmons de xai. Hem observat  com són exteriorment, la forma, la textura i el color. Després amb ajuda d’un tub de plàstic els hem bufat i hem vist com s’inflaven i es desinflaven. Finalment, hem obert un dels pulmons i hem observat el foradet del bronqui.

Amb aquesta investigació sobre el cos humà, estem practicant sabers i habilitats de gairebé totes les àrees del currículum, des de l’àrea lingüística, escrivint el correu al CAP i recollint les idees principals dels vídeos i llibres; fins  les àrees d’educació artística i matemàtiques amb la realització de la maqueta de l’aparell respiratori. I evidentment, l’àrea de coneixement del medi natural.

Confiem donar aviat resposta a quina és la relació entre el mal de panxa i la tos del nostre company. 

Cliqueu AQUÍ per veure altres imatges de la investigació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>