Plastilina conductora

En aquest tercer trimestre els alumnes de 1r hem realitzat una activitat fascinant, hem elaborat plastilina!! Concretament dos tipus de plastilina, la conductora i l’aïllant.

Un grup elaborava la plastilina aïllant utilitzant molts ingredients: farina, aigua destil·lada, oli de gira-sol i colorant. I l’altre grup, al mateix temps, es preocupava en veure com la seva plastilina no quedava gens consistent! Potser és perquè van posar uns ingredients de més, sabeu quins? Sal i suc de llimona.

Seguidament, vam haver de posar la plastilina als fogons i remenar ben a poc a poc fins que la massa fos consistent. Semblava que estiguéssim cuinant unes llenties de la iaia, però en veritat era plastilina conductora!!

Un cop vam tenir les dues plastilines, cadascú va fer una boleta i vam connectar-hi els cables elèctrics provinents d’una pila que generava l’electricitat. A l’altre costat vam connectar-hi una bombeta led, fent circuits tancats o oberts segons si utilitzàvem la plastilina aïllant o conductora.

Quin poder que tenen la sal i la llimona, oi? Sembla mentida el que fan uns ingredients de més o de  menys. Ens ho hem passat molt bé en aquesta activitat, ens han felicitat pel nostre comportament i hem après perfectament si un material és aïllant o conductor. Gràcies a les mestres de Tecnolab per aquesta activitat tan xula!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>