CAL ROVIRA. “Cercle Tancat”. Projecte 2n: TASTA’M.

Seguint el guió de les nostres propostes de treball, el passat dijous 10 de maig els alumnes de 2n visitàrem la masia de Cal Rovira al municipi de Sagàs (Berguedà).

En aquesta masia vàrem conèixer el que avui s’anomena “cercle tancat”. És una nova filosofía on es contola tot el procés productiu que va des de l’hort i granja a la taula. És  una  manera de produir d’acord amb les formes artesanals i de controlar tots i cadascun dels procesos productius.

El cicle comença a la terra, que és l’origen de tot, i que cal respectar perquè després torna a nosaltres amb tot allò que consumim.

Veiérem com una part important dels cereals es convertien en pinso per els animals: ordi, blat de moro, soja i oli de colza. Tot aquest pinso era la base de l’alimentació dels porcs, vedells i pulardes.

D’aquesta manera es crien animals sans i equilibrats .

A la fàbrica d’embotits observarem com es fabriquen una important gama de productes: botifarres, botifarres de perol, bulls, llonganisses, sobrassades, pernil,…

Vam poder obsevar un enorme hort on només hi havia patates i cebes i    començaven a plantar-hi  enciams, tomàquets…. L’hort té un temps de producció i encara és una mica aviat, a més aquest any la climatología no ha acompanyat gaire.

Tot aquest cercle clou amb el Restaurant ” Els  Casals” i venda de productes artesanals.

Tot plegat ha sigut increïble!!!!!! Descobrir quin és el cicle alimentari des que surt de la terra, el nostre origen, fins que arriba a la taula i el consumim.

Volem agrair a la familia Rovira la seva atenció i el temps que ens varen dedicar tot encomenant-nos el seu entusiasme i passió .

MOLTES GRÀCIES!!!!!!!!!!!!

FOTOS

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>