CURS 2019-2020 Escola d’Alcanó. Activitats del centre.

En aquest  quadre central  hi anireu trobant les activitats destacades que anem fent al centre.  Des d’aquí podeu accedir a les fotos de cadascuna de les activitats.  Esperem que en gaudiu  amb els vostres fills.

Calendari de Preinscripció i matricula – Curs 2020/2021

Per al segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria, s’estableix el calendari següent:

  • Període de presentació de sol·licitud de preinscripció13 a 22 de maig i, excepcionalment, de manera presencial del 19 al 22 de maig.
  • Matrícula13 a 17 de juliol

Per més informació consultar el web Estudiar a Catalunya:  http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/

Documentació que cal presentar:

  • El llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
  • El DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet.
  • El DNI de l’alumne o alumna, si en tingués.

 

  • Pel que fa a la presentació de la sol·licitud de preinscripció:
  • Per tal de reduir la presència de les famílies en els centres educatius, es promou l’ús de la sol·licitud en suport informàtic (encara no està disponible). S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per l’enviament del resguard de la sol·licitud i la documentació necessària, escanejada o fotografiada, mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.
  • Les famílies que no disposin de mitjans telemàtics podran presentar la documentació personalment (caldrà demanar cita prèvia al centre educatiu). c5000183@xtec.cat

EL COR ENS DIU QUE: TOT ANIRÀ BÉ

El claustre de mestres de la ZER l’Eral us fem arribar aquestes imatges per donar-vos un missatge d’esperança en un moment d’incertesa.

Us estimem i volem retrobar-nos ben aviat amb tots i totes vosaltres!!!

Moltes gràcies per avançada!

VISITA A L’AJUNTAMENT D’ALCANÓ

El dia 12 de març vam tenir la sort de poder fer una de les visites que teníem previstes per descobrir un tresor més del poble. L’Ajuntament ens va obrir les portes! El Xavi, l’alcalde del poble, la Rosa, la secretària de l’Ajuntament i la Montse, la persona que vetlla per la neteja de les instal·lacions; ens van organitzar una visita molt simpàtica. A cada espai de l’Ajuntament ens van organitzar alguna dinàmica que va fer que fos una visita molt especial i divertida. Alguns nens i nenes van votar per primer cop un superheroi o superheroïna com a futur alcalde del poble. Vam poder fer un pregó al poble tot anunciant la nostra visita a l’Ajuntament. Al despatx de l’alcalde vam escriure unes línies, deixant constància de l’agraïment per haver-nos acollit d’aquesta manera tan propera. Després vam poder fer unes preguntes a l’Alcalde que ens va anar responent fil per randa. Al pati 1 d’octubre ens vam fer la foto de família i per acabar ens van fer un detallet. Va ser una visita preparada amb molta cura per les persones que dia a dia vetllen per atendre les necessitats dels vilatans d’Alcanó. Moltes gràcies!

Cliqueu aquí per veure les imatges de la visita

 

VISITA DE LA MÍRIAM DE LA UAB

Aquest any a l’escola la Dula hem tingut el goig de tenir una alumna de la Universitat Autònoma de Barcelona que ens ha estat acompanyant a la realització d’un projecte de la descoberta del poble. Un projecte que parteix de l’interès de l’alumnat, per donar a conèixer i estimar cada cop més el nostre poble. Un poble petit però amb una riquesa cultural, tradicional i patrimonial molt interessant.

Aquí un tastet d’algunes de les imatges del dia que ens va venir a fer una visita per conèixer de primera mà l’escola. Va ser una visita molt agradable. Per acabar vam donar-li un petit detall que vam preparar entre tots els nens i nenes i les mestres.

 

Imatges de la visita de la Míriam

Carnaval 2020 a Alcanó

Els alumnes de l’escola la Dula vam fer una rua de Carnestoltes des de l’escola fins a la plaça Camps, a ritme de batucada. Mestres i alumnes d’alienígines ens vam disfressar i amb una nau vam viatjar per tot l’espai. Per celebrar la festa vam ballar danses amb molta gresca, vam cremar el Carnestoltes i l’AMPA va preparar un berenar amb coca amb xocolata espectacular!!!

 

 

 

Imatges del carnestoltes d’Alcanó

Visita a la Cooperativa d’Alcanó

El passat dijous 20 de febrer els alumnes i mestres de l’escola vam visitar la Cooperativa d’Alcanó. Ens van ensenyar totes les instal·lacions, ens van explicar tot el procés de l’oli i vam gaudir de les anècdotes i explicacions del mateix moliner!

Va ser una visita molt interessant i ens ho vam passar molt bé!

 

Imatges de la visita a la Cooperativa d’Alcanó

AMAZING ROBOTS

The students of 3rd and 4th course of La Dula school had created two impressive robots for the English subject.

The robots are amazing!!!

 

The robot of 4th

 

The robot of 3rd

Dia de la Pau

Ahir dia 30 de gener vam celebrar el dia de la Pau en companyia d’una gna. Missionera que ens va explicar una mica el seu testimoni de Pau i la seva il·lusió per construir la Pau a través de les petites gestes i mostres d’estima que mostrem a les persones que ens envolten.

va ser un acte molt especial i amb la sort de que ens vam sentir molt recolzats i acompanyat per persones grans i no tant grans del poble.

Aquí teniu un petit tastet del que va ser.

Imatges de l’activitat

Visita de l’Església del poble d’Alcanó

El passat dimarts dia 28 de gener, la Laura, jutgessa de pau del poble ens va fer de guia per carrers i carrerets del poble, que ens van portar a descobrir el passat d’un poble que ara presenta un nou aspecte. L’església vam veure que dóna molt per explicar tradicions, festes, arquitectura, decoració, històries i llegenda del poble.

Gràcies a la Laura vam iniciar el seguit de visites que ara anirem fent pel poble per tal de saber el bo i millor que s’amaga darrera les parets de totes les cases!

Imatges de la visita

Terra Paral•lela

El dilluns dia 27 de gener vam tenir la sort de poder participar en el Taller de “Terra Paral·lela”. L’Anna Jiménez del centre de recursos pedagògics del Segrià ens va acompanyar en aquest procés d’aprenentatge. La veritat és que ens va servir per refrescar els coneixements que ja teníem i en vam adquirir algun de nou. Aquesta activitat ens ha anat molt bé per encetar l’interès i motivació per conèixer alguna cosa més de l’Espai que envolta el nostre Planeta Terra.

Imatges de l’activitat

La Castanyada

Aquesta festa l’hem celebrada tot fent panellets i castanyes. Aquí us ensenyem algunes imatges!

Ens van sortir uns panellets per llepar-se els dits!