8M – EL DIA DE LA DONA

Cada 8 de març es celebra el dia de la dona per commemorar un moment important a la història que va marcar un abans i un després.

A 5è vam fer diferents activitats per conèixer quin és l’origen d’aquest dia i els canvis que va suposar.

En primer lloc, vam fer una dinàmica per treballar els estereotips de gènere amb els oficis. Entre tots els nens i nenes de la classe vam fer una pluja de idees d’oficis. Seguidament, vam fer dos grups i vam deixar que escollissin els més importants i després, els distribuïssin entre els membres del grup. D’aquesta manera, al posar-ho en comú podíem observar si hi havia divisió de tasques per gènere i vam fer un petit debat.

En segon lloc, vam veure un vídeo que ens explicava l’origen del dia de la dona i perquè es celebra a l’actualitat.

Per últim, vam fer una activitat on cadascun havia de pensar una dona important a la seva vida, explicant com era i el perquè era important per ells o elles.

A 6è vam buscar informació de per què es celebra el dia de la dona i quins fets van succeir històricament.

Tot seguit vam fer una xerrada sobre els rols i la imatge dels homes i de les dones a l’actualitat a Europa i a d’altres continents, els referents que tenim avui dia, les xarxes socials i la repercussió que tenen sobre els infants.

Després vam presentar una activitat a on destacàvem dones importants en l’àmbit científic i l’esportiu, a on han hagut de buscar informació sobre què han fet i per què han sigut tan importants.

Aquí us deixem una mostra en imatges.