5è: quin és l’origen de l’energia que consumim a l’escola?

Fa uns quants dies, els alumnes de 5è vam tenir la visita d’en Cristóbal, que és pare d’una companya de segon i també és un expert en energia! El Cristóbal treballa a l’Ajuntament gestionant temes d’energies renovables en equipaments municipals.

Amb ell com a guia, vam fer una visita a l’àrea de calderes de l’escola i també vam pujar al terrat on vam descobrir que a l’escola tenim plaques solars fotovoltaiques que generen electricitat i també plaques tèrmiques que s’utilitzen per escalfar l’aigua calenta.

En una segona visita, ens va ensenyar diverses gràfiques en temps real que representen el consum d’energia al llarg de totes les hores del dia en diversos equipaments municipals (centres cívics, escoles bressol, …)  i quina part d’aquesta energia s’ha generat de manera neta i renovable.

Hem vist que només una petita part de l’energia que consumeix l’escola s’ha generat de manera sostenible i que tota la resta de l’energia prové de la xarxa elèctrica i, per tant, no sabem com s’ha generat. Això ens ha portat força debat i ens hem interessat per saber si a casa nostra tenim algun tipus d’instal·lació que genera energia a partir de fonts renovables!

ÀLBUM DE FOTOGRAFIES

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>