Durant el segon trimestre, la comunitat dels grans hem estat fent un taller, dins un dels espais d’aprenentatge, on hem après a fer Pancakes.
El pancake és un pa pla, rodó, salat o dolç. La massa base conté generalment llet, mantega, ous, farina, llevat, sucre, sal i, opcionalment, una espècie, essència o extracte (canyella o vainilla, per exemple). Es diferencia del crep en que és de menor diàmetre, compta amb llevat, i es fa a foc mitjà fins que quedi daurat.
Hi ha moltes variants de pancake en diferents cultures i països, no només en els ingredients sinó també en la manera de ser servit. Als Estats Units se serveixen amb xarop d’auró (Mapple Syrup) i un tros de mantega al damunt que es fon amb la mateixa escalfor del pancake.
A Espanya se li acostumen a dir tortitas, tenen una consistència esponjosa, més gruixuda que els creps, i la circumferència és més petita. S’acompanyen normalment de nata i xarop (de maduixa, de xocolata, de caramel, d’auró, etc.), o bé només amb melmelada. Se solen prendre de postres, encara que altres vegades es prenen com a esmorzar o berenar.