COLÒNIES A FRANÇA

El passat dimecres 6 de juny els de 6è vàrem marxar de colònies, a pluja batent!!! Cap a les 11h. arribàrem a la platja d’Argelès-Sur-Mer, aquí esmorzàrem i vam jugar una estoneta per la platja. Va ser molt relaxant i molt agradable. Feia un dia ben assolellat.

Després ens dirigírem cap a visitar el monument dels Exiliats d’Argelès.

I, al migdia érem a Cotlliure, per poder visitar  la tomba d’Antonio Machado on recitàrem poemes.

Després de dinar, i a vora de la platja , vàrem tenir una estoneta per poder passejar en grups, pel centre turístic de Cotlliure i poder comprar-nos un deliciós i refrescant gelat. A la tarda, vam visitar al Château de Cotlliure, un imponent edifici del segle XIII.

I cap a les sis de la tarda arribàrem a la Villages du Soleil a Le Barcarès. Aquí ens vam instal·lar, sopar i més tard vam poder anar a l’espai de jocs, a l’aire lliure , i fins arribar a l’hora de dormir.

L’endemà, el dijous 7, al matí, vam anar el Camp de Concentració de Rivesaltes. El  Camp de Rivesaltes ocupa un territori àrid, castigat permanentment per la tramuntana, insuportablement calorós a l’estiu i gelat a l’hiverm, i també l’impressionant Museu del Memorial.

I, a la tarda visitàrem la Maternitat d’Elne. Entre 1939 i 1944, la jove infermera suïssa Elisabeth Eidenbenz, va salvar la vida de 597 infants, fills d’exiliades que malvivien en camps de refugiats i republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelès i Rivesaltes. Aquesta visita va estar molt sentida, emocionant i emotiva , doncs vam tenir la sort de poder conèixer a la Sra. Cèlia. Havia estat una nena que havia estat acollida a la Maternitat d’Elne.

I, quan vam arribar a la Villages du Soleil,a Le Barcarès, vam poder gaudir, i passar-ho molt bé, d’una banyada a la piscina.

Al vespre, després de sopar, les mestres i el mestre  Fermí ens vam proposar unes divertides proves per organitzar-les en grups. Les vam preparar i posteriorment, cada grup les vam anar representant. Que bé que ens ho vam passar!!!

I el darrer dia, divendres dia 8 de juny, després d’haver recollit l’habitació i esmorzat, vam visitar el centre de Perpinyà: Centre Històric, Catedral, la Plaça Major, El Castellet. I també vam tenir una estoneta per passejar en grups pel acollidor centre de Perpinyà.

Més tard ens vam dirigir cap a les Orgues d’Illa, el poble és famós pels seus terrers (dits popularment orgues (per la similitud amb tubs d’orgue), agulles de roca situades entre l’altiplà de Sornià i la riba de la Tet, al sector muntanyós del terme d’illa, a l’esquerra de laTtet.

Aquí vam dinar amb unes acollidores taules de pic-nic, vam jugar una estoneta i després vam poder caminar en mig d’aquestes orgues. Quin paisatge tan impressionant!!

I les colònies van arribar a la Fi.

(Fent clic a la imatge veureu més fotografies)

CAMPRODON

Aquest trimestre els nens i nenes de 3r hem estudiat Camprodon, per complementar aquest treball hem fet diferents sortides, entre elles hem visitat:

– La fàbrica de galetes Birba on en Jordi i la Mimí ens van explicar tot el procés de fabricació de les galetes i el vam poder veure detingudament.

– L’ajuntament, l’alcalde Xavier Sala ens va fer una visita guiada per totes les dependències municipals i, a la sala de plens, juntament amb la regidora Núria Mas ens van respondre a tots els dubtes que teníem.

– L’oficina de correus, la Dolors i la Maria ens han explicat en que consisteix aquest servei i hem pogut veure l’espai on classifiquen les cartes i paquets.

Han estat unes visites molt interessants, moltes gràcies a tothom!

(fent clic a la imatge, veureu més fotografies)

LES CASES

El divendres dia 8 de juny els nens i nenes de tercer i quart vam fer una activitat vinculada al projecte Espai- Casa.

La Núria Roqué i l’Anna Janer, novament ens van acompanyar en el nostre treball. Primer vam fer una visita al Passeig Maristany i ens vam fixar en l’arquitectura d’algunes de les cases. Vam poder entrar dins del jardí de la torre Maristany i d’aquesta manera observar les quatre façanes de la casa.

Seguidament vam tornar a l’escola i ens van explicant l’origen del poble de Camprodon. Amb imatges molt interessants vam poder veure com casa rere casa es va anar formant el nostre poble.

(Si feu clic a la foto, veureu més imatges)

LES ÀGUILES A CAP ROIG!

(Fent clic a la foto veureu més imatges)

Als jardins de Cap Roig vam veure la bellesa i vam notar la calma que fa molt temps un matrimoni rus va descobrir. Vam passejar pel voltant del castell envoltats de roses, petúnies, gardènies, cactus… la mar Mediterrània i les illes Formigues en van ser testimoni.

AGRAÏMENT DONANTS DE SANG

La setmana passada van venir els representants de Donants del Ripollès a fer entrega d’un detall (un conte i un bolígraf) als nens i nenes de 4t per agrair la tasca que han fet en la creació de les futures escultures en homenatge als donants de sang que es col·locaran a Camprodon.

En Jordi ens va explicar que van fer-ne difusió a la darrera assemblea de Donants de Girona i la proposta va ser molt aplaudida i va animar als nens i nenes a seguir treballant i col·laborant, perquè és una tasca fantàstica.

Gràcies a vosaltres per la vostra feina!