El dia 9 de novembre vam collir olives de l’olivera de l’escola.
Els alumnes de primer, segon i tercer vam fer una auca explicant procés de les olives.
Aquí us deixem tots els detalls, esperem que us agradi:
|
|
Les olives del terra vam agafar
i la zona vam netejar.
|
La Resu va picar
i les olives vam agafar.
|
|
|
Les branques vam podar
i les olives vam agafar.
|
A una galleda les vam posar
i al basquet les vam buidar.
|
|
|
El basquet ple d’olives vam pesar
i 18 kg ens va donar.
|
De dos en dos quilos vam pesar
i en total 16 kg ens va donar.
|
|
|
21 dies vam contar
fins que al dia 30 vam arribar
|
20 grams de bicarbonat per quilo hem de posar
i en total 120 grams en vam pesar.
|
|
|
L’aigua vam mesurar
i 3.625 ml ens va donar.
|
L’aigua a la galleda vam posar
i sal vam tirar.
|
|
|
L’ou a la galleda vam tirar
per saber quanta sal haviem de tirar.
|
L’aigua en sal vam preparar
i a les olives la vam tirar.
|
|
|
Bicarbonat a l’aigua vam tirar
i en una cullera vam remenar.
|
Entre tots les olives vam agafar
i a l’aigua en bicarbonat les vam tirar.
|
|
|
L’aigua vam calentar
i les olives vam escaldar.
|
Pell de taronja i llimona vam pelar
i a les olives mortes en sal vam posar.
|
|
|
A la capelleta a collir romer i timó vam anar
i de pas els vam dibuixar.
|
Si les olives vols tastar,
per l’escola la Miranda has de passar. |