El dilluns 21 de gener va vindre la mare del Roc a explicar-nos com es fa la llet amb civada.
Tot seguit us explicarem la recepta.
Ingredients:
- 60 grams de civada.
- 800 ml d’aigua.
- 6 cullerades petites de sirop d’atzavara.
- Un pols de sal.
Estris:
- Batedora de got.
- Bol gran.
- Tela per filtrar o colador de roba.
- Envàs.
Passos:
- Deixem reposar la civada amb aigua durant 4 hores.
- Colem la civada en un colador perquè marxi l’aigua.
- Posem 800 ml d’aigua a la batedora.
- Afegim dos pessics de sal.
- Fiquem sis cullerades petites de sirop d’atzavara. La quantitat de sirop anirà en funció de si ho volem més o menys dolç.
- Col·loquem la civada.
- Batem durant dos minuts, fins que quedi una barreja homogènia.
- Col·loquem el batut en una bossa de tela on el lligarem amb una corda i anirem exprimim directament dins d’un bol.
- Fiquem el batut dins d’un envàs i el sacsegem.
Ja està a punt per poder-lo beure.
Recordar que cal consumir abans de tres dies!!!
BON PROFIT!!!
Els alumnes de CM