Sortida al Cau Ferrat de Sitges

Sortida al Cau Ferrat de Sitges

per Lola MORELL -
Nombre de respostes: 0

Dimarts dia 17 d’abril, l’alumnat de primer de Batxillerat varen fer una sortida acadèmica al Cau Ferrat de Sitges, bressol i punt de trobada d’intel·lectuals del Modernisme encapçalat per la figura de Santiago Rusiñol.

La jornada va ser intensa i molt profitosa. Per poder gaudir millor de la visita, ens vàrem partir en tres grups per poder dur a terme un itinerari literari per la població mentre els altres dos grups van visitar la casa-museu en dos torns.

La ruta literària va consistir en aturar-nos a llocs emblemàtics com la Torreta amb vistes al mar per llegir un fragment de l’obra de Rusiñol. També vam visitar un pati blau i altres indrets relacionats amb la vida i obra d’aquest artista modernista impulsor de les festes modernistes i també de Joan Maragall, l’altre gran intel·lectual i poeta modernista. Les explicacions de la guia, la lectura de diferents textos, el bon temps i la llum de la vila de Sitges van ajudar que aquesta activitat esdevingués plaent i agradable.

El Museu del Cau Ferrat va ser fundat el 1893 per l'artista Santiago Rusiñol (1861-1931) com a casa-taller i convertit en museu públic el 1933, conservant l’esperit artístic que li atorgà el seu fundador. Conté les col·leccions d'art antic aplegades per l'artista (pintura, forja, ceràmica, vidre, arqueologia, escultura i mobiliari) així com d'art modern (pintura, dibuix, escultura) amb obres de Rusiñol, Casas, Picasso, R. Pichot, Mas i Fondevila, Zuloaga, Regoyos i Degouwe de Nucques, Enric Clarasó, Manolo Hugué i Pau Gargallo, entre d’altres. Les activitats organitzades per Rusiñol amb la participació d’artistes, músics i escriptors van convertir el Cau Ferrat en el Temple del Modernisme.

L’alumnat va conèixer de més aprop l’univers de Rusiñol a través de les diverses col·leccions de peces de forja i vidre, esbossos, quadres, mobiliari... En definitiva, va esdevenir una activitat enriquidora per entendre la visió modernista d’aleshores i aprofundir en algun dels continguts de l’àrea de llengua i literatura.

  Alumnes de 4t en la visita al Cau Ferrat de Sitges Imatge del Cau Ferrat de Sitges Alumnes de 4t vora la mar durant la visita al Cau Ferrat Alumnes de 4t vora la mar durant la visita a Sitges