Últimes actitvitats culturals Departament de Llengua i Literatura

Últimes actitvitats culturals Departament de Llengua i Literatura

per Elisabet MARESMA -
Nombre de respostes: 0

El Departament de Llengua i Literatura Catalana organitza cada any diferents activitats culturals pel seu alumnat. Enguany volem destacar les següents:



El passat dia 8 de març, dia de la dona treballadora, el grup de 2n de Batxillerat varen anar a l’ETC de Vic per veure l’encertada versió teatral de La plaça del Diamant de la companyia Mea Culpa, lectura obligatòria d’aquest curs. Una obra encisadora que no va caure de forma gratuïta en el dolor punyent de la peça original i va captar l’atenció de tota platea des del primer minut. La posada en escena i la interpretació dels actors va deixar al públic bocabadat. Una experiència molt recomanable per qui encara no l’hagi vista.

Dies més tard, l’autor Llorenç Capdevila i escriptor d’El secret del bandoler, lectura de l’alumnat de 2n d’ESO, va fer-nos una xerrada a la Biblioteca sobre l’ofici d’escriure. Nois i noies van poder fer un petit intercanvi sobre la lectura llegida i també sobre com és la professió d’escriptor.

Per acabar amb aquesta breu crònica sobre les diverses activitats programades, es vol destacar la sortida a TV3 i a la Casa Negre que van dur a terme l’alumnat de 3r d’ESO el passat 8 de maig. En aquest curs es parla i es treballen els mitjans de comunicació i es valora com una bona experiència fer una visita a les instal·lacions de la televisió pública catalana. Com era d’esperar la sortida va ser un èxit. Alguns nois i noies van poder saludar alguns periodistes coneguts o personatges de ficció de quan eren infants. La visita cultural es va arrodonir amb la visita guiada a Casa Negre a Sant Joan Despí, masia remodelada per l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol.

Alumnat davant Casa Negre