COM ELS VA?

Demà ens visiten exalumnes del centre per participar en la 1a JORNADA D’EXPERIÈNCIES TECNOLÒGIQUES de l’Institut Vinyet. Vindran a explicar-nos per què es van decidir pels estudis tecnològics, com els van els seus primers cursos a la Universitat i com veuen ells el futur de la tecnologia i la ciència. Compartiran la seva visió amb l’alumnat de 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat. Ens fa molta il·lusió la seva visita!

Visitem el Campus Nord UPC

Aquest dilluns, l’alumnat de l’optativa de tecnologia de 4t d’ESO i de Tecnologia Industrial de Batxillerat, ha anat al Campus Nord de la UPC. Hem visitat el museu de la FIB i el Supercomputador MareNostrum que, amb 165.888 processadors i una memòria central de 390 Terabytes, té una potència d’11,15 Petaflops: pot fer més d’11.000 bilions d’operacions per segon!

CANTANT EL NADAL!

Aquest dimarts, els alumnes que cursen el projecte de Valors Ètics de Coral i Conjunt Instrumental han tornat a visitar la Residència d’avis Les Magnòlies i han compartit amb ells el seu esperit nadalenc. L’experiència ha estat, com sempre, molt enriquidora i estem segurs que hi tornarem aviat.

    

PANERA DE NADAL

Des d’aquest dilluns i fins demà divendres, els alumnes de 4t d’ESO, ajudats per la Comissió de Festes del centre, estan promocionant el sorteig d’una panera de Nadal. Per participar-hi cal fer una aportació d’1 € i escollir el número amb el qual es vol jugar.

Us animem a participar-hi perquè els diners recaptats serviran per finançar part del seu viatge final d’Etapa. Durant l’acte de Nadal de divendres sabrem el nom del guanyador!

Volem agrair la col·laboració dels establiments que ens han ajudat a fer que aquesta panera estigui ben plena!

 

GRÀCIES!

Moltes gràcies a tots els que vau fer possible que l’acte del passat divendres al vespre, a benefici de La Marató de TV3, fos un èxit. Als que hi vau participar, als que el vau organitzar i als que hi vau assistir… GRÀCIES!

Hem pogut sumar a la recerca del càncer 676.40 €, gràcies a la solidaritat de tots i al nostre porquet Txantxo, que tornarà l’any vinent per aconseguir superar aquesta xifra!

 

 

PREMI AL TREC DE L’UNAI!

El passat divendres, 30 de novembre, el grup d’Estudis Sitgetans va atorgar a Unai Martín el Premi Josep Carbonell i Gener dins la cerimònia dels Premis de Sitges. Des de l’Institut volem felicitar l’Unai ja que aquest premi li ha estat concedit pel seu treball de recerca “Projecte d’Anella verda de Sitges” fet al llarg de 1r i presentat a 2n de batxillerat el curs passat.

Des d’aquí, desitgem molta sort a l’Unai en treballs i projectes futurs. Enhorabona!

AGAFA UN SOMRIURE!

Els alumnes que cursen el projecte d’Educació Emocional “Escoltar-nos per sentir-nos” han fet un experiment a l’institut. Les emocions són com un virus i es contagien. tothom pot ser portador i transmissor d’emocions positiva i divendres ens vam proposar fer-ho. Amb el lema “Agafa un somriure“, els alumnes van crear el material i el van penjar per tot el centre. I, ¿sabeu què? Va ser tot un èxit! Des de divendres, l’Institut somriu una mica més!

 

               

THAT’S A MUSICAL!

Els alumnes de 3r d’ESO que estem preparant el Musical del centre han anat avui a Barcelona. Hem gaudit d’un muntatge orginal, que ens ha recordat la nostra pròpia història i hem aprofitat el dia per continuar treballant en el nostre guió i en les coreografies. El proper dia 14 de desembre ens estrenem a l’escenari de l’Institut amb l’espectacle solidari en benefici de La Marató de TV3. No us ho podeu perdre! Seguirem treballant per tenir-ho tot a punt.

 

EL CINE, UN MITJÀ DE PROTESTA?

Des de fa anys, el nostre institut treballa en un projecte que commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona que se celebra el 25 de novembre. Els nostres professors es converteixen en directors de cine, i els alumnes en actrius i actors aclamats. Des de principi de curs fins a mitjans de novembre,  els alumnes de 4rt tenen com a objectiu produir una pel·lícula curta sobre la violència de gènere i el seu eco en els adolescents.

Llegeix més»

RENOVAR-SE I “INNOVAR-SE”

Aquests dies hem estat a la Fira SIMO EDUCACIÓN, a Madrid, punt de trobada d’experències innovadores en educació i de les noves tecnologies al servei de l’ensenyament. Allà hem coincidit amb els companys de l’Escola Miquel Utrillo, que presentaven una de les seves experiències. Tornem carregats d’idees i d’energia.

ELECCIONS CONSELL ESCOLAR

El proper 27 de novembre hi ha eleccions al Consell Escolar del centre. Animem a tots els sectors de la comunitat educativa -personal docent, pares i mares, alumnat, personal d’aministració i servei, i personal d’atenció educativa complementària- a presentar les seves candidatures a l’elecció. El… Llegeix més»