Exposició Modernisme i Esport

Amb motiu de la Fira Modernista s’hi recullen i exhibeixen 34 fotografies de variades disciplines esportives a l’Arxiu Tobella, fundació sense cap lucre per a la col·lecció de fons fotogràfics de la ciutat, per així commemorar el Modernisme i com aquest va portar els esports a Catalunya, concretament Terrassa.

L’Aleix Pons i Coll, president de l’Arxiu Tobella està encantat de poder explicar una mica d’història. Per aquest motiu del 7 al 22 de maig de 2021 podeu anar a visitar l’esport modernista, gràcies a les aportacions fotogràfiques dels fills dels esportistes.

En començar l’exposició podem veure els inicis de l’esport amb reglament a Terrassa. Per exemple, el primer partit amb reglament d’hoquei a tota Catalunya. És interessant també veure com en tan poc temps han evolucionat els esports, observable a través dels vestuaris i estris de jocs, les sabates en concret destaquen moltíssim. Però també evoluciona la tecnologia i per això trobem fotografies impressionants de moments difícils de captar per aquella època. A l’exposició hi ha la primera fotografia d’un partit de bàsquet, ja que, un professor va viatjar a Chicago i el va portar a Terrassa. Tot seguit també podem veure l’estranya incorporació de dones a grups excursionistes, tenis i natació. Una dada curiosa és que a l’hora d’anar a la platja per després nedar se separaven homes de dones.

Us animem a anar i a veure a través de fotografies tan importants els canvis que hi ha hagut, els esports que una ciutat petita com Terrassa ha aportat a Catalunya, més dades interessantíssimes i les abismals diferències de només un segle enrere.