Recepta de magdalenes

Avui farem unes magdalenes casolanes per llepar-se els dits. Us animem a fer-ho a casa, segur que us agradaran!

Ingredients (per 24 magdalenes)

  • 350 g de farina de blat.
  • 200 ml d’oli d’ oliva verge extra.
  • 250 ml de llet.
  • 3 ous.
  • 200 g de sucre blanc
  • 1 pessic de sal (la que puguis agafar amb dos dits).
  • 1 sobre de llevat de 16 g (la solem trobar com ”llevat Royal”).
  • La ratlladura de 1/2 llimona.

Resultado de imagen de magdalenas caseras

Elaboració

  1. En un bol gran posem els ous i el sucre i batem amb una forquilla fins que els dos ingredients s’ hagin integrat.
  2. Ratllem la pell de la llimona i la posem a la barreja junt amb el pessic de sal.
  3. Incorporem poc a poc l’ oli i ho barregem fins que s’integri.
  4. Posem la llet poc a poc i barregem.
  5. Incorporem la farina i el llevat tamisats i barregem fins que no quedin grumolls.
  6. Ara és molt important que deixis reposar la massa. Realment pots preparar la massa i posar-ho directament al forn però per a que quedin mes esponjoses es millor deixar-ho reposar.
  7. Preescalfem el forn a 200ºC.
  8. De mentres, posem les càpsules de paper als motllos i posem la massa, de forma que sol ocupin las 3/4 parts del mateix.
  9. Es opcional, però et recomano espolvorejar una miqueta de sucre blanc sobre la massa per a que es formi la característica crosta de sucre que li dona el toc tradicional y artesà definitiu (però no molta).
  10. Quan el forn estigui calent fiquem el motllo a mitja altura i fornegem durant 15-20 minuts per a dalt i per a baix.
  11. Estaran llestes quan es comencin a daurar per a dalt lleugerament, i     tenim que estar atents perquè es qüestió d’ un minut que es comencin a cremar.
  12. Treu els motllos del forn i ho deixem reposar 5 minuts
  13. Finalment treu les magdalenes dels motllos i posa-les a una reixeta de forn per a que s’ acabin de refredar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>