THINK TANK PER L’EMPRENEDORIA

III Jornada d‘Emprenedoria

“El límit te’l poses tu”

L’Institut Rambla Prim va participar el passat 29 de gener de 2019 a la III Jornada d’Emprenedoria, organitzada per la Xarxa d’Emprenedoria i celebrada a l’Hospitalet del Llobregat a l’Espai BITAL, un espai polivalent cedit pel Departament de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

A l’acte hi van acudir centres de tot arreu de Catalunya i es va dividir en tres sessions. En la primera, les coordinacions d’emprenedoria de cada centre van treballar cooperativament per millorar la planificació i organització dels projectes emprenedors que cada institut desenvolupa. Després d’un petit recés, com a exemples de bones pràctiques hi va haver diferents exposicions de projectes d’alguns dels centres participants. Entre ells se’n va escollir un anomenat “Think Tank per l’Emprenedoria”, ideat i impulsat pels coordinadors de la Xarxa d’Emprenedoria de l’Institut Rambla Prim.

Aquesta bona pràctica presentada pels coordinadors del nostre institut, Victorià Sanchis i Carles Molina, consisteix en una reunió periòdica de les persones responsables de diferents coordinacions de l’Institut Rambla Prim, oberta a qualsevol altre membre de la comunitat educativa que vulgui fer alguna aportació, que pretén ser un instrument per generar idees que impulsin i fomentin l’emprenedoria al nostre institut. Així mateix, serà alhora font d’informació, eina de divulgació, i conformarà un espai de participació i de formació en emprenedoria amb l’objectiu de fer de l’emprenedoria un tret característic de la nostra cultura de centre.

La cloenda de l’acte la va protagonitzar la ponència titulada “El límit te’l poses tu”, a càrrec de n‘Àlex Roca Campillo, un jove que va patir una malaltia als 6 mesos de néixer que li va provocar una paràlisi cerebral i li va deixar com a seqüela un 76% de discapacitat física. Com a conseqüència té una mobilitat reduïda i s’ha de comunicar amb llengua de signes. Això no ha estat impediment perquè amb molt d’esforç hagi superat infinitat d’entrebancs i avui dia, apart de tenir estudis superiors, cotxe, parella i una vida “normal”, com ell diu, hagi trencat fites impressionants en l’esport corrent triatlons, la Titan Desert, la Pilgrim Race,… L’esport és per ell un estil de vida per superar els seus límits i anar sempre més enllà. Va parlar sobre les seves experiències i com l’actitud personal i la determinació fa que trenquis els teus propis límits. Aquestes actituds i valors que n’Àlex ens va transmetre són un exemple del que hauríem d’engegar tothom per prendre les regnes del nostre destí i desenvolupar les seves possibilitats. Podeu visitar la seva web: https://www.alexroca91.com/. Una cloenda fantàstica de l’acte amb un emprenedor en tota regla.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>