2. Estructura de la narracció

2.2. Seqüències d'obertura i tancament

La seqüència d’obertura introdueix a l’audiència a un món on la normalitat a la pantalla es veu interrompuda per un fet brusc o inesperat. S’estableixen personatges i es suggereixen les possibilitats narratives mentre el cicle causa-efecte atrau a l’audiència dins del viatge narratiu que se’ls acosta. La seqüència d’obertura també estableix els temes subjacents que s'exploraran en la producció.

Haureu d’assegurar-vos que la vostra seqüència d’obertura efectivament captura l’atenció de l’audiència i que aquesta es manté fins el final. Assegureu-vos de què podeu contestar les següents preguntes:

  • Com s’establiran els personatges principals i la localització de la vostra història?
  • Què serà el que activarà el cicle causa-efecte de la vostra història?
  • Quines possibilitats narratives es suggeriran a l’audiència?
  • Quina és la resposta prevista de l’audiència? Què veuran, escoltaran i sentiran?

Igualment important per a la construcció de qualsevol narració visual és la seqüència de tancament. La intenció principal d’aquesta és resoldre tots els problemes centrals i les preguntes, indicant la conclusió del viatge emocional tant dels personatges com de l’audiència. És important construir una seqüència final que, efectivament, condueixi a la conclusió de la història. Quan estructureu la seqüència de tancament, considereu:

  • Com es resoldran tots els conflictes principals?
  • Com es desenvoluparan els personatges centrals? Canviaran? I, si és així, com?

Tingueu sempre presents les expectatives de la vostra audiència prevista i recordeu que les preguntes sense resposta o un forat en el tancament de la història podrien donar lloc a la insatisfacció d’alguns membres de l’ audiència.