2. Estructura de la narracció

2.3. Els personatges

En aquest punt de la planificació, hauríeu de començar a delinear i refinar els personatges que conduiran la vostra història. És important tenir en consideració la resposta de l’audiència quan es construeixen els personatges que apareixeran a la pantalla.

Identifiqueu de més a menys importants els personatges que conduiran la vostra narració, i construïu una sèrie de perfils que descriguin:

  • L’edat i l’aparença ( incloent característiques físiques, preferències en el vestir, to de pell, tipus de cos i talla)
  • Expressions, diàleg i to de veu
  • Llenguatge corporal i modismes
  • Fortaleses, debilitats i creences
  • Relacions amb els altres personatges (incloent conflictes que, potencialment, podrien sorgir quan aquests personatges interaccionen)

Una vegada heu construït els vostres personatges, escriviu una descripció d’un paràgraf sobre cadascun d’ells. Penseu com els estereotips o caricatures comuns podrien ser-vos útils per construir els personatges secundaris, en especial quan es desitja una reacció específica de l’audiència.

Els personatges de la pantalla sovint posseeixen valors considerats importants per a la societat i poden ser una representació o reflex de la societat en general. La capacitat dels membres de l’audiència d'involucrar-se en la història de la pantalla, es veu reforçada quan la seva pròpia actitud es reflecteix en els valors dels personatges que estan veient. És essencial construir personatges les paraules i accions del quals reflecteixin les seves creences i valors. Penseu en la possibilitat d'estendre els perfils dels personatges incloent la següent informació:

  • Què és important per a cadascun d’aquests personatges? En què creuen? Quins són els seus valors? Com es reflectiran aquests en les seves accions i paraules?
  • Quins temes sorgeixen dels valors dels personatges?
  • Quines estratègies narratives addicionals podrien enfortir la connexió de l’audiència amb cada personatge? Els flash-backs o flash-forwards (escenes amb salts en el temps enrere o endavant) o inclús la veu d’un narrador en off (VO) podrien enfortir el desenvolupament dels personatges?