Treball amb ADN

L’objectiu del  departament de Bio-Geo és apropar la recerca biomèdica a l’aula.
Durant “La setmana de la Biotecnologia”  del 22-28 d’abril de 2014 l’alumnat de 4t d’ESO (Bio-Geo), de Biologia1 i de Biologia2 de Batxillerat han realitzat una pràctica d’electroforesi d’ADN i de pigments. Això permet entendre, de forma experimental, aquesta tècnica i veure la seva utilitat per conèixer l’emprenta genètica d’un organisme. Aquesta tècnica és utilitzada en molts camps científics i especialment en criminologia.
S’ha utilitzat el kit d’electroforesi que ens ha proporcionat de forma gratuïta el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona. Els agraïm aquesta iniciativa.
El nostre centre, a més a més, en temes biomèdics i en particular amb la biotecnologia actua des de fa dos anys com a  centre pilot en el programa educatiu europeu Xplore Health ( IrsiCaixa) utilitzant els seus recursos i realitzant reunions d’intercanvi d’experiències amb altres centres de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>