Tot va començar amb una pregunta innocent de camí al pati:
– Marga, aquestes olives de l’arbre del cole es poden menjar?
– Dons… no ho sé, li preguntem al David, el conserge?
El David va venir a la classe i va explicar als nens que sí que es poden menjar però que requereix un procés una mica llarg. Els nens i la mestra van decidir que podia ser una bona idea preparar aquestes olives així que van demanar al conserge que els hi expliqués el procés.
♦ PRIMER:
Posem les olives a sobre de les taules amb totes les eines que necessitem: un morter, un pot de fusta, un pot de vidre, aigua i sal.
♦ SEGON:
Introduïm les olives al pot de fusta i les aixafem amb el morter però sense que es desfassin.
♦ TERCER
Posem les olives aixafades a dins del pot de vidre.
♦ QUART
Omplim el pot d’aigua.
♦CINQUÈ
Introduïm una bona quantitat de sal a dins del pot amb les olives i l’aigua.
♦ SISÈ
Deixem reposar uns dies i ja ens les podrem menjar. BON PROFIT!
No ens podem acomiadar sense fer un diari d’observació de les olives: